O ΕΣΜΥΕ στο 6ο Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών

 
97 ESMYE 330x150 O ΕΣΜΥΕ στο 6ο Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών

Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων)

Ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΜΥΕ (Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων) κ. Κωνσταντίνος Βασιλικός συμμετείχε ως εκπρόσωπος του «ΕΣΜΥΕ» στο 6ο Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ESHA) που πραγματοποιήθηκε στις 25-27 Σεπτεμβρίου 2012 στην Ljubljana της Σλοβενίας. Στη συνάντηση μεταξύ άλλων:

  1. Συζητήθηκε η πολιτική που θα ακολουθήσει η ESHA το επόμενο διάστημα και οι συναντήσεις της με τις διάφορες  ευρωπαϊκές επιτροπές, σχετικά με τα αυξανόμενα προβλήματα των ΜΥΗΕ στην Ευρώπη.
  2. Συζητήθηκε η πιθανή υπογραφή οδηγίας με την οποία θα καθορίζεται η ένταξη/απένταξη μονάδων ΑΠΕ, σε περίπτωση που υπάρχουν προβλήματα στα δίκτυα και η προτεραιότητα ένταξης μονάδων ΑΠΕ στα δίκτυα.
  3. Έγινε επικέντρωση στα θέματα της Οδηγίας για τα ύδατα και στην εφαρμογή της στην Ελλάδα.
  4. Συζητήθηκε η οργάνωση του Συνεδρίου Hydronergia 2014, που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη.

Περαιτέρω, ο κ. Κωνσταντίνος Βασιλικός συμμετείχε ως εκπρόσωπος του «ΕΣΜΥΕ» στην εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος των ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 στο ξενοδοχείο Hilton. Στη συζήτηση είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν ως ομιλητές ο Γερμανός Υφυπουργός Εργασίας κ. Hans-Joachim Fuchtel και ο Έλληνας Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Ν. Μηταράκης ενώ στη συζήτηση που επακολούθησε συμμετείχαν οι Πρόεδροι πολλών βασικών φορέων συλλογικής εκπροσώπησης των ΑΠΕ (ΣΕΦ, ΠΑΣΥΦ, ΣΠΕΦ, ΕΛΕΤΑΕΝ, ΕΣΗΑΠΕ, ΕΣΜΥΕ).

Ο κ. Βασιλικός τόνισε για άλλη μία φορά τα θέματα-προβλήματα που αντιμετωπίζει ο «ΕΣΜΥΕ», τους τρόπους αντιμετώπισής των ΜΥΗΕ, καθώς και το μεγάλο πρόβλημα των πληρωμών που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί των ΜΥΗΕ.

Στη συνάντηση προτάθηκε – μεταξύ άλλων – να μοιραστεί αναλογικά το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ σε όλους τους παραγωγούς Ηλεκτρικής ενέργειας, ασχέτως του τρόπου παραγωγής της,  ενοποιώντας όλα τα ταμεία από τα οποία πληρώνονται οι παραγωγοί Η.Ε., ώστε να μην υπάρχει καμία διαφοροποίηση στο χρονισμό των πληρωμών των διαφόρων τεχνολογιών παραγωγής Η.Ε..

 

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.