H Παγκόσμια Τράπεζα συμπεριέλαβε την Ελλάδα στην νέα έκθεση με τις χώρες που κατέγραψαν την μεγαλύτερη πρόοδο στη βελτίωση των συνθηκών για τις επιχειρήσεις

 
72 world bank 330x248 H Παγκόσμια Τράπεζα  συμπεριέλαβε την Ελλάδα στην νέα έκθεση με τις χώρες που κατέγραψαν την μεγαλύτερη πρόοδο στη βελτίωση των συνθηκών για τις επιχειρήσεις

H Παγκόσμια Τράπεζα

Στις χώρες που κατέγραψαν την μεγαλύτερη πρόοδο στη βελτίωση των συνθηκών για τις επιχειρήσεις συμπεριέλαβε η Παγκόσμια Τράπεζα την Ελλάδα στην έκθεση «Doing Business 2013» που έδωσε σήμερα, Τρίτη, στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την έκθεση του διεθνούς οργανισμού τα εμπόδια για το «επιχειρείν» παραμένουν ωστόσο η χώρα είναι μέσα στα 10 κράτη που κατέγραψαν το 2012 τη μεγαλύτερη βελτίωση αναφορικά με τις επιχειρηματικές συνθήκες.

Η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον στην 78η θέση σε σύνολο 185 κρατών, ενώ τον προηγούμενο χρόνο βρισκόταν στην 89η θέση.

Ειδικότερα, η έκθεση «Doing Business 2013» αναφέρει πως η Ελλάδα καθοδηγούμενη εν μέρει από την οικονομική κρίση βελτίωσε το ρυθμιστικό περιβάλλον με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι ετών.

Έτσι, είναι πλέον ευκολότερο να εκδώσει κανείς μία οικοδομική άδεια, η προστασία των επενδυτών έχει ενισχυθεί και έχουν θεσμοθετηθεί μεγαλύτερες απαιτήσεις διαφάνειας, ενώ βελτίωση έχει επέλθει στον Πτωχευτικό Κώδικα.

«Μέρος της λύσης στο υψηλό χρέος είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης και υπάρχει ευρεία αναγνώριση ότι δημιουργείται ένα πιο φιλικό περιβάλλον για τους επιχειρηματίες και αυτό είναι ουσιώδες για την επίτευξη του στόχου» αναφέρει η έκθεση, προσθέτοντας ωστόσο πως παραμένει δύσκολο να ξεκινήσει κανείς μία νέα επιχείρηση στην Ελλάδα.

Η Πολωνία κατατάσσεται πρώτη διεθνώς στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος κατά το παρελθόν έτος, καθώς ενίσχυσε την ευκολία του επιχειρείν στην εγγραφή της περιουσίας τω επιχειρήσεων, στην πληρωμή φόρων, στην εκτέλεση των συμβάσεων, καθώς και στην επίλυση θεμάτων σχετικών με την αφερεγγυότητα επιχειρήσεων.

Εκτός από την Πολωνία, οι 9 άλλες οικονομίες που σημείωσαν μεγάλη πρόοδο στην διευκόλυνση των επιχειρήσεων σε διάφορους τομείς είναι οι Σρι Λάνκα, Ουκρανία, Ουζμπεκιστάν, Μπουρούντι, Κόστα Ρίκα, Μογγολία, Ελλάδα, Σερβία και το Καζακστάν.

πηγή: tanea.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.