Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ένας από τους σημαντικούς τομείς για την ανάκτηση της ελληνικής οικονομίας

 
Horst Reichenbach 300x200 Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ένας από τους σημαντικούς τομείς για την ανάκτηση της ελληνικής οικονομίας

O Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, Χορστ Ράιχενμπαχ

Την ανάγκη να πραγματοποιηθούν αποφασιστικά βήματα προόδου τους επόμενους μήνες και χρόνια στην Ελλάδα, επεσήμανε σε ομιλία του στις Βρυξέλλες ο Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Σύμφωνα με τον Χ. Ράιχενμπαχ οι τομείς στους οποίους η ελληνική οικονομία παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα είναι ο τουρισμός, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων, το μάρκετινγκ τροφίμων, η γεωργία, ο ιατρικός τουρισμός και η ανάπτυξη ναυτιλιακών κόμβων.

Σε ό,τι αφορά στο επιχειρηματικό περιβάλλον, ο κ. Ράιχενμπαχ τόνισε την ανάγκη να μειωθεί η γραφειοκρατία, να απλοποιηθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης και να εισαχθεί ένα καλύτερο σύστημα δημοσίων προμηθειών. Μάλιστα είπε ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της παγκόσμιας τράπεζας και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, η Ελλάδα κατατάσσεται χαμηλά στη σχετική κλίμακα ενώ σχολίασε ότι αυτή τη χρονιά δεν έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Επίσης εξέφρασε την ανησυχία του για την έλλειψη ρευστότητας από την οποία πλήττονται οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες.

 

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.