Ελάτε να εξοικονομήσετε ενέργεια στο σπίτι σας!

 
73 energeiakes geitonies 330x190 Ελάτε να εξοικονομήσετε ενέργεια στο σπίτι σας!

Προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος: 12 Νοεμβρίου 2012

Μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόσκληση για να εξοικονομήσετε ενέργεια στο νοικοκυριό σας παρουσιάζεται από το Ευρωπαϊκό έργο «EN2 –Energy Neighborhoods2» (Ενεργειακές Γειτονιές) το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη». Το εν λόγω έργο πραγματοποιείται για 2η συνεχόμενη χρονιά (έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2011) και σε αυτό συμμετέχουν άλλες 15 χώρες της Ευρώπης!

Η βασική ιδέα του έργου είναι να δημιουργηθούν 10-15 «Ενεργειακές Γειτονιές» σε κάθε συμμετέχουσα χώρα και να επιτύχουν για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, την εξοικονόμηση ενέργειας στα σπίτια τους κατά 9%! Κάθε γειτονιά που θα πετύχει το στόχο αυτό θα βραβευτεί σε Εθνικό επίπεδο, κατόπιν σε Πανευρωπαϊκό. Αυτή η «πρόκληση» έλαβε χώρα και την προηγούμενη χρονιά! Φυσικά στα πλαίσια του έργου θα υλοποιηθούν και άλλες εκστρατείες (π.χ. για τον περιορισμό των εκπομπών CO2), καθώς και ποικίλες εκδηλώσεις (διαγωνισμός ταινίας, κλπ.).

Η έννοια της «γειτονιάς» στο συγκεκριμένο έργο μπορεί να είναι ή κυριολεκτική αλλά και ή εικονική: οι «Ενεργειακές Γειτονιές» δύναται να είναι μικρές ομάδες, κατά προτίμηση ήδη υφιστάμενες, υπό την έννοια ότι τα μέλη της ομάδας θα γνωρίζονται ήδη μεταξύ τους και έτσι μία καλύτερη συνεργασία και επικοινωνία θα είναι πιο πιθανή. Πιθανές τέτοιες ομάδες θα μπορούσαν να είναι: αθλητικοί σύλλογοι, πνευματικοί σύλλογοι, τάξεις σχολείων, σύλλογοι γονέων, σύλλογοι αποφοίτων, βιοκλιματικές γειτονιές, θεατρικές ομάδες, κλπ.

Προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος: 12 Νοεμβρίου 2012

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου: www.energeiakesgeitonies.eu

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.