Το θέμα της διοχέτευσης του 25% από το τέλος της ΕΡΤ προς τον ΛΑΓΗΕ, σε ερώτηση στη βουλή

 
3 ενεργεια οικονομια fot 330x220 Το θέμα της διοχέτευσης του 25% από το τέλος της ΕΡΤ προς τον ΛΑΓΗΕ, σε ερώτηση στη βουλή

25% από το τέλος ΕΡΤ για τον ΛΑΓΗΕ

Το θέμα της διοχέτευσης του 25% από το τέλος της ΕΡΤ προς τον ΛΑΓΗΕ, θέτει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ, με ερώτησή του προς τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Σίμο Κεδίκογλου και τον Υπουργό ΠΕΚΑ Ευάγγελο Λιβιεράτο.

‘Ενα από τα μέτρα του πρώτου πακέτου νέων μέτρων για τα φωτοβολταϊκά που ανακοινώθηκε στις 11/08/12 είναι, ότι το 25% του τέλους ΕΡΤ πάει στον ΛΑΓΗΕ για την μείωση του ελλείμματος.   

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής :

«Πληροφορηθήκαμε από εξώδικο – καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ, ότι υπογράφηκε και προωθείται προς δημοσίευση στο ΦΕΚ κοινή υπουργική απόφαση με θέμα τη διάθεση ποσοστού 25% του Ανταποδοτικού Τέλους του άρθρου 14 Ν.1730/1997 της ΕΡΤ Α.Ε., ήτοι 75.000.000 €, στην εταιρεία ΛΑΓΗΕ Α.Ε..

Δηλαδή ενώ ο Έλληνας φορολογούμενος καλείται να πληρώνει από την τσέπη του για να βλέπει/ακούει Δημόσια Τηλεόραση/Ραδιόφωνο, τα χρήματα αποδίδονται σε μία άσχετη εταιρεία για να αντιμετωπίσει ζητήματα ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,  γεγονός πρωτοφανές παγκοσμίως. Και μάλιστα μίας εταιρίας που συστήθηκε το 2011 με μοναδικό μέτοχο το Δημόσιο και που ήδη έχει περιέλθει σε οικονομική ασφυξία και καθυστερεί τις πληρωμές παραγωγών ΑΠΕ.

Με λίγα λόγια, η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, με κομπίνα «κλέβει» πάλι λεφτά από τους Έλληνες, αυτή τη φορά μέσω της ΕΡΤ, για να μην εμφανίσει νέο χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, θέλοντας να βουλώσει άλλες μαύρες τρύπες.

Μας προξενεί δε μεγάλη κατάπληξη με ποιο νομικό τρόπο θα υπερβεί η Κυβέρνηση τη συνταγματική πρόβλεψη και θα παραβιάσει την αντίθετη ισχύουσα νομοθεσία, ενώ ταυτόχρονα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ – ΑΕ από τη στιγμή που ΔΕΝ υπερασπίζονται τα ταμειακά συμφέροντα της Εταιρίας τους με όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες, τύποις και ουσία αποδέχονται τις συγκεκριμένες παράνομες πράξεις, για τις οποίες θα ελεγχθούν στο μέλλον, αντιμετωπίζοντας ποινικές ευθύνες και κινδυνεύοντας να έχουν στο τέλος σοβαρές κυρώσεις.

Ερωτώνται  οι κ.κ. Υπουργοί:
- Γιατί η κυβέρνηση βάζει μέσω ΕΡΤ νέο χαράτσι στον ελληνικό λαό υπέρ της ΛΑΓΗΕ;
- Πώς θα καλυφθεί το ταμειακό έλλειμμα που θα προκύψει στην ΕΡΤ –ΑΕ και ποιοι θα κληθούν να καταβάλλουν τη διαφορά;»

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.