Συνάντηση Υπουργού ΠΕΚΑ, Ευάγγελου Λιβιεράτου, με τον πρέσβη της Γαλλίας

 
68 ypourgos peka 330x248 Συνάντηση Υπουργού ΠΕΚΑ, Ευάγγελου Λιβιεράτου, με τον πρέσβη της Γαλλίας

Συνάντηση Υπουργού ΠΕΚΑ, Ευάγγελου Λιβιεράτου, με τον πρέσβη της Γαλλίας

Ευρεία ανταλλαγή απόψεων, για όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, υπήρξε κατά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Ευάγγελος Λιβιεράτος, με τον Πρέσβη της Γαλλίας, Jean Loup Kuhn – Delforge, παρόντος του Εμπορικού Συμβούλου της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, Herve Leroy.

Ο κ. Λιβιεράτος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στους ευαίσθητους τομείς της αξιοποίησης Υδρογονανθράκων, όπου έχει παρασχεθεί σημαντική τεχνική βοήθεια από Γαλλικής πλευράς, καθώς και των ενεργειακών υποδομών και της ενεργειακής διασύνδεσης της Ελλάδος με αγωγούς Φυσικού Αερίου.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στις προσπάθειες που καταβάλει το ΥΠΕΚΑ τόσο στο ζήτημα της  ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων, όσο και στην εκπόνηση ενός αξιόπιστου Κτηματολογίου, το οποίο αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ευόδωση οιοδήποτε επενδυτικού και αναπτυξιακού εγχειρήματος. Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, ο κ. Λιβιεράτος αναφέρθηκε στη γαλλική συμβολή για την Χαρτογράφηση στην Ελλάδα τη περίοδο από το 1828 μέχρι και το 1850 και την κτηματογράφηση, καθώς και στη  πρόσφατη ψηφιακή φωτοχαρτογράφηση δομημένων αστικών περιοχών της χώρας.

Από τη πλευρά του, ο κ. Kuhn – Delforge επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Γαλλίας για τις εν εξελίξει διαδικασίες αξιοποίησης των υποδομών που εντάσσονται στον ευρύτερο χώρο ευθύνης του Υπουργείου, ενώ επεσήμανε τη βούληση των γαλλικών εταιρειών όχι μόνο να παραμείνουν στην Ελλάδα αλλά να επενδύσουν περαιτέρω, αξιοποιώντας τις προοπτικές που διανοίγονται σε πολλούς τομείς, αναφέροντας ως παράδειγμα το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης των ελληνικών νησιών.

Ο πρέσβης της Γαλλίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μεγάλη πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο πλαίσιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης -και με την πολύτιμη γαλλική τεχνική υποστήριξη μέσω της Ομάδας Δράσης (Task Force)- προκειμένου το ΥΠΕΚΑ να αποκτήσει σύγχρονη δομή, με ένα πιο αποτελεσματικό και ευέλικτο σχήμα. Στη συνολική προσπάθεια εξορθολογισμού εντάσσεται και η σταδιακή μεταστέγαση όλων των Υπηρεσιών του  Υπουργείου σε ένα κτίριο.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.