Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ: Η EΕ πρέπει να θέσει ενδιάμεσους στόχους μέχρι το 2050 για τις ΑΠΕ

 

 

18 Fot netzs 330x330 Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ: Η EΕ πρέπει να θέσει ενδιάμεσους στόχους μέχρι το 2050 για τις ΑΠΕ

Στη Λευκωσία η άτυπη συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ

Άρχισε το πρωί στην Λευκωσία η άτυπη συνάντηση των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η πρόσφατη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Επίσης, θα γίνει ενημέρωση για την πρόοδο αναφορικά με την πρόταση Κανονισμού για της Διευρωπαϊκές Ενεργειακές Υποδομές και θα ανταλλαγούν απόψεις πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα αναφορικά με την πρόταση αυτή.

Ο Κύπριος υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Νεοκλής Συλικιώτης, ο οποίος προεδρεύει της συνάντησης, δήλωσε ότι στόχος της Κυπριακής Προεδρίας είναι τον ερχόμενο Δεκέμβριο, στο Τακτικό Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας, να εγκριθούν συμπεράσματα, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση της μελλοντικής πολιτικής της ΕΕ, στις ΑΠΕ.

Υπάρχει ήδη ο οδικός χάρτης για το 2050, βάσει του οποίου θα πρέπει να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και των αερίων του θερμοκηπίου, να ενισχυθούν οι ΑΠΕ και η ενεργειακή απόδοση, ανέφερε ο κ. Συλικιώτης και επεσήμανε ότι μέχρι τότε θα πρέπει να τεθούν και ενδιάμεσοι στόχοι.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.