Οι επενδύσεις στις ΑΠΕ στην Ελλάδα, στο ενδιαφέρον γερμανικών επιχειρήσεων

 
101 prasini energia Fot 330x248 Οι επενδύσεις στις ΑΠΕ στην Ελλάδα, στο ενδιαφέρον γερμανικών επιχειρήσεων

Επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Η υλοποίηση επενδύσεων στην εγχώρια αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) αποτελεί το αντικείμενο του ενδιαφέροντος οκτώ γερμανικών επιχειρήσεων-βιομηχανιών, εκπρόσωποι των οποίων έρχονται στη Θεσσαλονίκη την επόμενη Τρίτη.

Οι ξένες εταιρείες αναμένεται να εξετάσουν, τόσο συνεργασίες με ελληνικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ όσο και τη δυνατότητα απευθείας επενδύσεων στην ελληνική αγορά. Οι γερμανικές επιχειρήσεις είναι οι: deSonna UG, EnWi-Etec GmbH, Krass Capital Group AG, RenoSolar GmbH, Solar-Tec GmbH, Sunset Energietechnik GmbH, Terra Tec-Geothermie GmbH και RERi GmbH & Co KG. Η ενημερωτική ημερίδα και η επιχειρηματική συνάντηση είναι η ένατη ανάλογη συναπτή πρωτοβουλία του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή του παραρτήματος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Οδυσσέα Αθανασιάδη, οι γερμανικές εταιρείες έχουν μακροπρόθεσμη επενδυτική στόχευση και ενδεχομένως να ενδιαφέρονται για τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς ΑΠΕ μετά την κρίση.

Να σημειωθεί ότι οι γερμανικές εταιρείες πιθανότατα να ενδιαφέρονται για επενδύσεις φωτοβολταϊκών και μάλιστα για διαγωνισμούς, που έχουν ξεκινήσει από φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε δημοτικά κτιριακά συγκροτήματα. Ένας απ’ αυτούς τους διαγωνισμούς είναι για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία 21 φωτοβολταϊκών συστημάτων σε ισάριθμα δημοτικά κτίρια του δήμου Νεάπολης – Συκεών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: http://www.imerisia.gr/

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.