Έμφαση δίνει ο ομίλος Ελλάκτωρ σε διαχείριση απορριμμάτων και φωτοβολταϊκά

 
hellaktor Έμφαση δίνει ο ομίλος Ελλάκτωρ σε διαχείριση απορριμμάτων και φωτοβολταϊκά

Εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών από την Ελλάκτωρ

Περαιτέρω έμφαση στην ανάληψη έργων στις αγορές του εξωτερικού, την επένδυση σε ανερχόμενους τομείς, όπως η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και η διαχείριση απορριμμάτων, αλλά και στην περαιτέρω μείωση και αναχρηματοδότηση του δανεισμού, είναι οι άξονες της στρατηγικής της διοίκησης του ομίλου Ελλάκτωρ, όπως αυτοί περιγράφηκαν κατά τη διάρκεια σχετικής παρουσίασης σε αναλυτές και επενδυτές, στο πλαίσιο του 7ου Roadshow εταιρειών του ελληνικού χρηματιστηρίου, που ολοκληρώθηκε στις 07/09/12 στο Λονδίνο.

Οπως επισήμανε η διοίκηση του ελληνικού κατασκευαστικού ομίλου, οι προσπάθειες για εξασφάλιση περισσότερων έργων στο εξωτερικό αποδίδει καρπούς, καθώς σήμερα, συνεισφέρουν το 48% στο συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων που αγγίζει τα 3 δισ. ευρώ. Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, ο όμιλος εξασφάλισε νέες συμβάσεις της τάξεως των 540 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό, με πρόσφατη την ανάληψη της κατασκευής νέου οδικού άξονα στην ΠΓΔΜ, με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται σε 210 εκατ. ευρώ.

Ενόψει πάντως της αναδιοργάνωσης του ομίλου και της πιθανής μεταβίβασης κάποιων θυγατρικών που θεωρούνται ότι δεν άπτονται του κύριου αντικειμένου του ομίλου (όπως π.χ. η συμμετοχή στο Καζίνο Πάρνηθας), η διοίκηση κατέστησε σαφή την πρόθεση περαιτέρω διείσδυσης στην αναδυόμενη αγορά της διαχείρισης απορριμμάτων, αλλά και σε εκείνη της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων. Ηδη μάλιστα, μέσω της θυγατρικής Βιοσάρ, ο όμιλος έχει εξασφαλίσει κατασκευαστικό αντικείμενο 134 εκατ. ευρώ για φωτοβολταϊκά συστήματα. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, ο όμιλος παρουσίασε κέρδη μετά από φόρους της τάξεως των 9,7 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 24,3 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

http://www.kathimerini.gr/

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.