Το πρώτο πακέτο των νέων μέτρων του ΥΠΕΚΑ για τα φωτοβολταϊκά

 
53 ypeka 330x170 Το πρώτο πακέτο των νέων μέτρων του ΥΠΕΚΑ για τα φωτοβολταϊκά

Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Το πρώτο πακέτο των νέων μέτρων που σήμερα ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ, περιλαμβάνει αναστολή νέων αδειοδοτήσεων για φωτοβολταϊκά και μείωση στην επιδοτούμενη τιμή της ταρίφας για τα νέα έργα. Παράλληλα ενισχύεται ο ειδικός λογαριασμός ΑΠΕ με το 25% του τέλους ΕΡΤ.

Το δεύτερο πακέτο μέτρων που αφορά την τύχη των υφιστάμενων φωτοβολταϊκών και υπογεγραμμένων συμβάσεων με έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί,  αναμένεται στα τέλη Αυγούστου.

Νέες τιμές για φωτοβολταϊκά πάρκα και σκεπές: http://www.sunblog.org/Mείωση της εγγυημένης τιμής της κιλοβατώρας για νέα φωτοβολταϊκά έργα

 

Με την αναστολή της αδειοδοτικής διαδικασίας δεν εξετάζονται νέα αιτήματα για χορήγηση άδειας παραγωγής και έκδοση προσφοράς σύνδεσης, καθώς και τα αντίστοιχα αιτήματα που εκκρεμούν. Συνεχίζουν όμως την αδειοδοτική διαδικασία έργα με άδεια παραγωγής, καθώς και έργα που εξαιρούνται από την υποχρέωση λήψης άδειας παραγωγής και έχουν δεσμευτική προσφορά σύνδεσης. Από τις προβλέψεις της ανακοίνωσης εξαιρούνται τα φωτοβολταϊκά στις στέγες και τα έργα που έως την ημερομηνία της αναστολής είχαν ενταχθεί σε διαδικασία fast track.

http://www.ypeka.gr/

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.