Κοντά στη λύση για το έλλειμμα του λΑΓΗΕ

 
43 logariosmos dei1 330x205 Κοντά στη λύση για το έλλειμμα του λΑΓΗΕ

Κοντά στη λύση για το έλλειμμα του λΑΓΗΕ

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ βρίσκεται σε έντονες διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των εισπράξεων των εταιρειών Energa* και Hellas Power* ύψους 170 εκατ. ευρώ, που είχουν δεσμεύσει οι Δικαστικές Αρχές. Το ποσό προορίζεται για τον ΛΑΓΗΕ. Έτσι με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, την ανάληψη δανείου ύψους 140 εκατομμυρίων του ΛΑΓΗΕ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τα νέα νομοθετικά μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν στις επόμενες 10 μέρες, θα καλυφθεί το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ και θα επέλθει ισσοροπία στη αγορά της ενέργειας για τα επόμενα 2 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έκτακτη φορολογική εισφορά των παραγωγών φωτοβολταϊκών παραμένει στο τραπέζι των συζητήσεων, ωστόσο επιδιώκεται να κινηθεί σε λογικά πλαίσια, ώστε να αποφευχθούν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στο κλάδο των φωτοβολταϊκών.

*Οι ιδιωτικές εταιρείες Energa και Hellas Power, προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, οδηγήθηκαν από την ΡΑΕ σε αναστολή των εργασιών τους, αφού οι 2 εταιρείες παρουσιάστηκαν ασυνεπείς ως προς την εξόφληση των υποχρεώσεών τους, με την ΔΕΗ και πάνω από 120 εκατ. ευρώ, αντί να αποδοθούν στη ΔΕΗ, μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς στην Ελβετία, ζημιώνοντας τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού!!!

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.