300 εκατ. ευρώ δάνειο από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων για την προστασία της ελληνικής ενεργειακής αγοράς

 
25 kaminis 330x240 300 εκατ. ευρώ δάνειο από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων για την προστασία της ελληνικής ενεργειακής αγοράς

Σοβαρά οικονομικά προβλήματα ρευστότητας στην αγορά αερίου και ηλεκτρισμού

Μετά τη σημερινή σύσκεψη των υπεύθηνων φορέων, στο υπουργείο οικονομικών, στην οποία συμμετείχαν οι ΡΑΕ, ΛΑΓΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΣΑΗ και το ΥΠΕΚΑ με τους υπηρεσιακούς υπουργούς, με σκοπό την εύρεση ρευστότητας για την στήριξη της ενεργειακής αγοράς, αποφασίστηκε η αίτηση δανείου ύψους 300 εκατ. ευρώ από τον ΛΑΓΗΕ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Για να αποφευχθούν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της ενεργειακής αγοράς, η εκταμίευση του δανείου πρέπει να γίνει μέχρι τις 14. Ιουνίου.

Παράλληλα συζητείται με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό κ. Πικραμένο η έναρξη της διαδικασίας για την επελευθέρωση 80 εκατ. ευρώ από την Energa & Hellas.

Ενώ προκειμένου η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) να αναλάβει πρωτοβουλίες για την διαχείριση της κρίσης, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για την επόμενη εβδομάδα. Η απόφαση για την σύσκεψη ήρθε μετά την επιστολή της ΔΕΠΑ προς την ΡΑΕ, η οποία απειλεί με διακοπή της παροχής φυσικού αερίου σε ηλεκτροπαραγωγούς που έχουν ανοιχτές οφειλές στη ΔΕΠΑ.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.