H ABB προχωρά την εγκατάσταση ταχυφορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων

 
66 ABB fast charge 220x390 H ABB προχωρά την εγκατάσταση ταχυφορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων

Φορτιστές ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Η Εσθονία παρήγγειλε 200 DC ταχυφορτιστές δημιουργώντας το πρώτο εθνικό δίκτυο συστημάτων ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Η ΑΒΒ ανακοίνωσε ότι κέρδισε το διαγωνισμό της εσθονικής κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός εθνικού δικτύου 200 συστημάτων ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Ταχυφορτιστές θα εγκατασταθούν σε όλες τις αστικές περιοχές που έχουν περισσότερους από 5.000 κατοίκους καθώς και σε όλους τους κεντρικούς δρόμους ανά 50 περίπου χιλιόμετρα δημιουργώντας το πιο πυκνό και εκτενές εθνικό δίκτυο ταχυφορτιστών στον κόσμο.

Η παραγγελία κατακυρώθηκε στην ΑΒΒ τέλος του 2012 και οι πρώτες παραδόσεις των DC συστημάτων ταχυφορτιστών Terra ξεκινούν το 2ο τρίμηνο του 2012 με στόχο την ολοκλήρωση του δικτύου μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα, με την υπογραφή 5ετούς συμβολαίου, η ΑΒΒ θα παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες για τους φορτιστές καθώς και για τα πληροφοριακά τους συστήματα. Για την παραγγελία αυτή η ΑΒΒ συνεργάστηκε με τις εταιρείες G4S και NOW! Innovations, οι οποίες παρέχουν λύσεις για την πελατειακή υποστήριξη και την πληρωμή, αντίστοιχα.

O διαρκώς αυξανόμενος αριθμός ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως, δημιουργεί μεγάλη προοπτική στην αγορά φορτιστών ταχείας φόρτισης καθώς και στα πληροφοριακά συστήματα παρακολούθησης και υποστήριξής τους. Οι ταχυφορτιστές DC της ΑΒΒ χρησιμοποιούνται εμπορικά από το Μάιο του 2010 και μειώνουν το χρόνο φόρτισης από τις 8 ώρες που απαιτούν οι φορτιστές AC, στα 15 με 30 λεπτά.

Περισσότερες πληροφορίες στο link: www.abb.gr

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.