Ο ρόλος της Ελλάδας στο νέο ενεργειακό τοπίο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου

 
12 PAPAKONSTANTINOU 330x2501 Ο ρόλος της Ελλάδας στο νέο ενεργειακό τοπίο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου

Ο ρόλος της Ελλάδας στο νέο ενεργειακό τοπίο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου

O υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με άρθρο του στο ένθετο αφιέρωμα για την ενέργεια της εφημερίδας “ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ”, αναφέρθηκε στον ρόλο της Ελλάδας στο ενεργειακό τοπίο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αξιοποιήσει των ανανεώσιμων ενεργειακών πόρων, στο πρόγραμμα «Ήλιος» καθώς και στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Στο άρθρο του αναφέρει:
«Το ενεργειακό τοπίο της ευρύτερης περιοχής μας μεταβάλλεται ραγδαία ως αποτέλεσμα νέων ανακαλύψεων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, ευρύτερων γεωπολιτικών αλλαγών, της Ευρωπαϊκής πολιτικής για την ενοποίηση των δικτύων και της ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη, αλλά και της απόφασης για την μετάβαση σε μία οικονομία χαμηλού άνθρακα.
Σε αυτές τις αλλαγές η Ελλάδα πρέπει να ενισχύσει το ρόλο της τόσο ως χώρα παραγωγός ενέργειας όσο και ως χώρα διέλευσης αγωγών και μεταφοράς ενέργειας. Πρέπει να αξιοποιήσει όλα της τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τόσο σε συμβατικά καύσιμα, όσο και σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά και να χτίσει διεθνείς στρατηγικές συμμαχίες…»

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο link: http://www.ypeka.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.