Δήλωση της Υπουργού κ. Άννας Διαμαντοπούλου μετά την ομιλία της στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Γερμανικού Κοινοβουλίου

 
47 diamantopoulou 330x230 Δήλωση της Υπουργού κ. Άννας Διαμαντοπούλου μετά την ομιλία της στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Γερμανικού Κοινοβουλίου

Η Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άννας Διαμαντοπούλου στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Γερμανικού Κοινοβουλίου

Σχετικά με την επίσκεψη της στη Γερμανία, η Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άννα Διαμαντοπούλου ανέφερε τα εξής:
«Στην Ελλάδα αρχίζει να δημιουργείται κλίμα σταθεροποίησης μέσα από συγκεκριμένα γεγονότα, όπως η υπογραφή της συμφωνίας με την ΕΤΕπ για τη ρευστότητα στην αγορά, αλλά και ένα σύνολο μεταρρυθμίσεων που προχωρούν. Με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης Υπουργοί επισκέπτονται τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και παρουσιάζουν λεπτομερώς τι έχει κάνει η χώρα μας μέχρι σήμερα, ποια είναι τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων και ποιες είναι οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας τι έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα.

Η συνάντηση με τους Γερμανούς συναδέλφους έγινε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα. Στη συζήτηση συμμετείχαν όλα τα κόμματα με θετική στάση, κατανόηση και εκτίμηση των προσπαθειών του ελληνικού λαού. Επίσης, εξέφρασαν ανησυχία για την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και για συγκεκριμένα ζητήματα, όπως οι επενδύσεις και η δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της ανάπτυξης. Έγινε, όμως, από όλους κατανοητό και συμφωνήθηκε ότι δεν αρκεί μόνο το πρόγραμμα λιτότητας, αλλά χρειάζεται και αναπτυξιακό πρόγραμμα.»

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία στο link: http://government.gov.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.