Ένταξη της Ελλάδας στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ενεργειακού Φόρουμ

 
79 energia Fot 330x250 Ένταξη της Ελλάδας στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ενεργειακού Φόρουμ

H Ελλάδα στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ενεργειακού Φόρουμ

Προσωρινό Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Διεθνούς Ενεργειακού Φόρουμ(International Energy Forum – IEF) καθίσταται η Ελλάδα για την τριετία 2012 – 2014, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού που κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Η απόφαση, που αναβαθμίζει σημαντικά την ενεργειακή παρουσία της χώρας μας, ελήφθη μόλις έναν χρόνο μετά από την πλήρη ένταξη της Ελλάδας στον Διεθνή Οργανισμό, ύστερα από την υπογραφή του Καταστατικού Χάρτη του IEF από τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, τον Φεβρουάριο του 2011.

Στο Διεθνές Ενεργειακό Φόρουμ συμμετέχουν 11 διεθνείς Φορείς και 89 Κράτη – Μέλη, που εκπροσωπούν το 90% της παγκόσμιας παραγωγής και κατανάλωσης Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου. Η συμμετοχή της Ελλάδας στην Εκτελεστική Επιτροπή, ανοίγει το δρόμο για ευρεία ανταλλαγή απόψεων και τακτή ενημέρωση για τις διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας, μέσω διμερών και πολυμερών επαφών σε υψηλό πολιτικό επίπεδο. Στην πρόταση υποψηφιότητας που κατέθεσε το ΥΠΕΚΑ στις 6 Μαρτίου 2012 και την οποία απεδέχθη το IEF, γινόταν ειδική μνεία στην ανάγκη τήρησης γεωγραφικών ισορροπιών, στον ρόλο της χώρας μας στη ευρύτερη περιοχή, αλλά και για στις νέες δραστηριότητες αναζήτησης και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και τις προοπτικές που διανοίγονται.

Περισσότερες πληροφορίες στο link: http://www.ypeka.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.