Η Σαουδική Αραβία ξεκινάει με την παραγωγή ηλιακής ενέργειας

 
1005 Riad photoboltaik 330X220 Η Σαουδική Αραβία ξεκινάει με την παραγωγή ηλιακής ενέργειας

Παραγωγή ηλιακής ενέργειας στη Σαουδική Αραβία

Το νέο οικονομικό κέντρο της Σαουδικής Αραβίας KAFD, επέλεξε τoν ήλιo  αντί τα αποθέματα πετρελαίου του για την παραγωγή ενέργειας.
Με το ηλιακό σύστημα οροφής του χρηματοπιστωτικού κτιρίου – ο πρώτος φωτοβολταϊκός σταθμός του Riad – το KAFD επενδύει στη βιώσιμη οικολογική αρχιτεκτονική.  Σκοπός του KAFD με το κτίριο αυτό, είναι η πιο σημαντική οικολογική πιστοποίηση στον κόσμο: το βραβείο της αμερικάνικης ‘Green Building Council’, το λεγόμενο ‘LEED Gold’ πιστοποίησης.
Με ισχύ 330ΜW το φωτοβολταϊκό κτίριο δεν είναι μόνο το πρώτο αλλά και το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό σύστημα στο Riad  σε όροφο. Η Conergy (Αμβούργο), μαζί με τον τοπικό συνεργάτη της, Modern Times(MTTs) εγκατέστησε πάνω από 800 Conergy PowerPlus πάνελ σε βάσεις του τύπου Conergy SunTop III, με μήκοςς 1,7 χιλιόμετρα και έκταση πάνω από 1.300 τετραγωνικά μέτρα.
Η ετήσια παραγωγή των 330ΜW φτάνει για να καλύψει την ηλεκτρική ενέργεια των 1.500 υπολογιστών, που πρόκειται να λειτουργήσουν στο οικονομικό κέντρο και αποφεύγει την παραγωγή 180 τόνων CO2.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.