Χωρίς προβλήματα η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε γη υψηλής παραγωγικότητας

 
1 %CE%A0%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF %CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BF 330x220 Χωρίς προβλήματα η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε γη υψηλής παραγωγικότητας

Φωτοβολταϊκά σε γη υψηλής παραγωγικότητας

Το Yπουργείο αγροτικής ανάπτυξης με δελτίο τύπου δίνει το πράσινο φως για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών σε γη υψηλής παραγωγικότητας χωρίς άλλη καθυστέρηση, αποκαθιστώντας τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στις Πολεοδομίες.

Αναλυτικά το Δελτίο τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης:
Ρυθμιστικό πεδίο και εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 21 Ν. 4015/2011 για τη  Γη Υψηλής Παραγωγικότητας
.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διευκρινίζει με έγγραφό του προς τις Γενικές Διευθύνσεις του ΥΠΑΑΤ ότι αναφορικά με την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 21 του Ν. 4015/2011 (ΦΕΚ Α΄210) που αφορά τη Γη Υψηλής Παραγωγικότητας, το ρυθμιστικό πεδίο της σχετικής διάταξης αφορά αποκλειστικά τις συμβάσεις αγοραπωλησίας ακινήτων, στο βαθμό που δεν έχουν ακόμα εκδοθεί οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις σχετικά με την κήρυξη συγκεκριμένων περιοχών σε Γη Υψηλής Παραγωγικότητας.
Με τη διάταξη αυτή, καθορίζεται ότι οι συμβάσεις αγοραπωλησίας ακινήτων, καθώς και οι σχετικές συμβάσεις που έχουν ήδη γίνει και δεν έχουν ακυρωθεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση ή πρόκειται να γίνουν έως και δέκα ημέρες μετά την έκδοση των ως άνω ΚΥΑ είναι έγκυρες χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού περί υψηλής παραγωγικότητας.
Περαιτέρω δε ουδεμία σύγχυση συγχωρείται αναφορικά με τα εκκρεμή έργα ΑΠΕ, τα οποία πρέπει να ολοκληρωθούν απρόσκοπτα και χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Περισσότερες πληροφορίες στο link: http://www.minagric.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.