H Siemens παρουσιάζει τη νέα γενιά μονάδων λογικής Logo! 8

 
  • siemens1 H Siemens παρουσιάζει τη νέα γενιά μονάδων λογικής Logo! 8

    H Siemens παρουσιάζει τη νέα γενιά μονάδων λογικής Logo! 8

    Το Logo! 8 είναι μία εντελώς καινούρια γενιά μονάδων λογικής

  • Οχτώ νέες βασικές μονάδες και διάφορες νέες μονάδες επέκτασης
  • Απλοποιημένος χειρισμός, μειωμένες απαιτήσεις χώρου, περισσότερες έξοδοι
  • Interface για Ethernet και ενσωματωμένος Web server
  • Δυνατότητα μεταφοράς προγραμμάτων από όλες τις προηγούμενες σειρές
  • Η νέα λύση παρουσιάστηκε στην έκθεση Hannover Messe (7-11 Απριλίου 2014)

Με τη σειρά μονάδων λογικής Logo! 8 για μικρότερης κλίμακας λύσεις αυτοματισμού για βιομηχανικές μονάδες και κτιριακά συστήματα, το Τμήμα Βιομηχανικών Αυτοματισμών της Siemens παρουσιάζει μία ολοκαίνουρια γενιά συσκευών. Το Logo! 8 αντικαθιστά τις δύο υπάρχουσες σειρές Logo! 6 και Logo! 7. Η νέα γενιά διακρίνεται για τον απλοποιημένο χειρισμό, τις μειωμένες απαιτήσεις χώρου, ενώ διαθέτει περισσότερες ψηφιακές και αναλογικές εξόδους, καθώς και βελτιωμένη αναλογία απόδοσης-τιμής. Όλες οι νέες βασικές μονάδες Logo! 8 προσφέρουν τώρα επικοινωνία Ethernet, επιπλέον δυνατότητες για απομακρυσμένη λειτουργία και πρόσβαση, καθώς και απλούστερη διαμόρφωση για τις λειτουργίες επικοινωνίας. Η σειρά Logo! 8 διαθέτει ανανεωμένο σχεδιασμό. Αποτελείται από οχτώ νέες βασικές μονάδες, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με Ethernet interface και Web server, καθώς και από τέσσερις υπομονάδες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από τον συμπαγή σχεδιασμό των προηγούμενων σειρών.

Τέσσερις από τις οχτώ νέες, βασικές μονάδες Logo! 8 για διαφορετικούς τύπους τάσης φέρουν οθόνη 6 γραμμών, με 16 χαρακτήρες για κάθε γραμμή, καθώς και τρία προσαρμόσιμα χρώματα για το φόντο. Χάρη στα διακριτά χρώματα σήμανσης της οθόνης, στις ξεκάθαρες πληροφορίες λειτουργίας και στις λιγότερες συντομογραφίες, η ενημέρωση κατάστασης και τα κείμενα των μηνυμάτων είναι πιο εμφανή και πιο εύκολα στην ανάγνωση από ποτέ. Ένα ευρύ φάσμα πρόσθετων μονάδων (επίσης νέων) λειτουργούν επικουρικά προς τις βασικές μονάδες της σειράς Logo! 8. Αυτά περιλαμβάνουν μία οθόνη έξι γραμμών, με 20 χαρακτήρες για κάθε γραμμή, καθώς και τέσσερα πλήκτρα λειτουργιών, ένα Ethernet switch 4 θυρών, εφτά ψηφιακές μονάδες, τρεις αναλογικές μονάδες και διάφορα τροφοδοτικά. Η νέα μονάδα για επικοινωνία μέσω SMS και GPS χρησιμοποιείται για εντοπισμό θέσης, ρύθμιση συναγερμών και απομακρυσμένο έλεγχο μέσω κινητού τηλεφώνου ή για συγχρονισμό ώρας.

Οι συνδέσεις Logo! 8 είναι συμβατές με προηγούμενες εκδόσεις, προσφέροντας τη δυνατότητα μεταφοράς προγραμμάτων. Οι νέες συσκευές ρυθμίζονται μέσω του νέου λογισμικού Logo! Soft Comfort V8. Το λογισμικό βοηθά στη δημιουργία και υλοποίηση προγραμμάτων γρήγορα και απλά. Για παράδειγμα, οι λειτουργίες επικοινωνίας για έως και 16 δικτυακούς κόμβους καθορίζονται με απλό drag & drop.

Με τον ενσωματωμένο Web server, το Logo! 8 μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί μέσω ασύρματου τοπικού δικτύου ή μέσω του Διαδικτύου για παρακολούθηση και έλεγχο. Ο Web server είναι σχεδιασμένος για όλους τους εμπορικά διαθέσιμους browsers για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, smartphones και tablets – από Chrome, FireFox και Internet Explorer έως Opera – ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος. Οι ιστοσελίδες που παρέχουν εικόνα για τη μονάδα λογικής και τις εξωτερικές οθόνες κειμένου μπορούν να εμφανιστούν άμεσα. Οι χρήστες δεν απαιτείται να γνωρίζουν προγραμματισμό HTML.

Οι μονάδες λογικής, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τη Siemens στα μέσα της δεκαετίας του 1990 ως μια νέα κατηγορία συσκευών, μειώνουν την απόσταση μεταξύ των διακοπτών, των ρελέ, των χρονοδιακοπτών και των προγραμματιζόμενων ελεγκτών λογικής. Οι μονάδες λογικής Logo! μπορούν να έχουν καθολική χρήση στη βιομηχανία και στα κτιριακά συστήματα. Χρησιμοποιούνται για πολλές διαφορετικές εφαρμογές, από απλά μηχανήματα έως και κτιριακούς αυτοματισμούς. Στα παραπάνω περιλαμβάνονται μύλοι άλεσης, ιμάντες μεταφοράς, συστήματα διαλογής, συστήματα τροφοδοσίας, συστήματα αυτόματου χειρισμού, εγκαταστάσεις για καθαρισμό αυτοκινήτων, συστήματα πρόσβασης, συστήματα ελέγχου φωτισμού/θυρών/πύλης, ενυδρεία και κήποι προστατευμένοι από γυαλί, επεκτάσεις σε συστήματα θέρμανσης, σάουνες, υδρομασάζ και πισίνες, συστήματα τροφοδοσίας για μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας και κτηνοτροφίας, έως και σταθμοί συμπίεσης και άντλησης.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.