Υπερ-μπαταρία φορτίζει smartphones σε λιγότερο από μισό λεπτό

 
smartphone1 Υπερ μπαταρία φορτίζει smartphones σε λιγότερο από μισό λεπτό

Υπερ-μπαταρία φορτίζει smartphones σε λιγότερο από μισό λεπτό

Ισραηλινή εταιρεία τεχνολογίας παρουσίασε μια υπερ-μπαταρία ικανή να φορτίσει ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο σε λιγότερο από μισό λεπτό, σύμφωνα με το BBC.

Ο λόγος για την εταιρεία StoreDot, η οποία παρουσίασε την υπερ-μπαταρία, κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, σε συνέδριο της Microsoft στο Τελ Αβίβ.

Κατά την επίδειξη, ένα πλήρως αποφορτισμένο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο Samsung S4 ανέκτησε στο 100% την ενέργειά του σε μόλις 26 δευτερόλεπτα.

Η υπερ-μπαταρία έχει περίπου το μέγεθος ενός πακέτου τσιγάρων.

Προς το παρόν, το προϊόν είναι υπό δοκιμή αλλά η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εντός της επόμενης τριετίας θα είναι διαθέσιμο στην αγορά.

«Εκτιμούμε ότι είναι εφικτό να εξελίξουμε τη μπαταρία σε τέτοιο μέγεθος ώστε να μπορεί να αποτελεί μέρος μιας έξυπνης συσκευής κινητής τηλεφωνίας» υποστήριξε ο δρ. Ντορν Μάιερσντορφ, ιδρυτής της StoreDot.

Ο ίδιος τόνισε ότι το κόστος κατασκευής για τις υπερ-μπαταρίες θα είναι αυξημένο κατά περίπου 30% με 40% σε σχέση με τις κοινές μπαταρίες κινητών τηλεφώνων. Όπως είπε, εκτιμά ότι η τελική τιμή τους θα είναι διπλάσια από εκείνη των κοινών μπαταριών.

Πηγή:imerisia.gr

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.