Η αποθήκευση ενέργειας αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς

 
23 ενεργειακη μπαταρια Fot 330x220 Η αποθήκευση ενέργειας αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς

Η παγκόσμια αγορά αποθήκευσης ενέργειας αναπτύσσεται γοργά

Η εταιρεία έρευνας αγοράς GTM Research ( Βοστώνη , Μασαχουσέτη , ΗΠΑ)  δημοσίευσε μια νέα έκθεση, σύμφωνα με την οποία η αγορά των ΗΠΑ για την αποθήκευση ενέργειας κατά τα επόμενα έξι χρόνια θα αυξάνεται ετήσια κατά 34 %!.

Ο όγκος της αγοράς θα αυξηθεί από το 2014 μέχρι το 2020 κατά 720 μεγαβάτ ( MW ), σαν αποτέλεσμα της ραγδαίας ανάπτυξης των  φωτοβολταϊκών αλλά και την σημαντική μείωση του κόστους της αποθήκευσης.
” Η παραγωγική αγορά αποθήκευσης ενέργειας είναι ακόμα στα σπάργανα, αλλά βλέπουμε σύντομα μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις εταιρείες που επιδιώκουν ελκυστικές αγορές” τόνισε ο αντιπρόεδρος της GTM Research, Shayle Can .

Καλιφόρνια και  Νέα Υόρκη είναι πρωτοπόροι στην αποθήκευση ενέργειας
Η αποθήκευση ενέργειας είναι απαραίτητη για να αντισταθμίσει την κυμαινόμενη παραγωγή ηλιακής ενέργειας και να ανακουφίσει τα δίκτυα. Σύμφωνα με την GTM  στην Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη,  οι νέες τεχνολογίες αποθήκευσης χρησιμοποιούνται με γοργούς ρυθμούς, ειδικά για αποκεντρωμένα φωτοβολταϊκά συστήματα.

Η εταιρεία συγκρίνει τη βιομηχανική αγορά αποθήκευσης ενέργειας με την αγορά ηλιακής ενέργειας των ΗΠΑ το 2005 . Η τεχνολογία αναπτύχθηκε τόσο καλά, ώστε η ευρεία εφαρμογή να είναι δυνατή. Ωστόσο τα αποθηκευτικά συστήματα εξακολουθούν να είναι ακριβά, αν και σταδιακά αναπτύσσονται τα  πρώτα οικονομικά επιχειρηματικά μοντέλα.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.