Οι ΑΠΕ στη Γερμανία φέρουν περισσότερες θέσεις εργασίας και φορολογικά έσοδα, απ΄ ότι ο λιγνίτης

 
Fotolia 41383112 XS Οι ΑΠΕ στη Γερμανία φέρουν περισσότερες θέσεις εργασίας και φορολογικά έσοδα, απ΄ ότι ο λιγνίτης

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας φέρουν δέκα φορές υψηλότερα φορολογικά έσοδα στο γερμανικό κράτος από ότι ο λιγνίτης

Tο Ινστιτούτο Ερευνών για την Οικολογική Οικονομία της Γερμανίας (IÖW, Βερολίνο) απορρίπτει την προγραμματισμένη επέκταση εξόρυξης άνθρακα στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου. Αφορμή είναι το αποτέλεσμα της έρευνας του Ινστιτούτου για την ενεργειακή στρατηγική της Γερμανίας μέχρι το 2030: Οι προβλέψεις για το 2030 δείχνουν για παράδειγμα ότι η κατασκευή μιας λιγνιτική μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στο Βραδεμβούργο θα φέρει λιγότερο από 4.000 εργαζόμενους. Αντίθετα, ο αριθμός των θέσεων εργασίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από το σενάριο της IOEW θα μπορούσε να αυξηθεί από 11.500 που ήταν το 2010 σε πάνω από 19.000 εργαζόμενους το 2030.

Επίσης οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας φέρουν σύμφωνα με την έρευνα δέκα φορές υψηλότερα φορολογικά έσοδα στο γερμανικό κράτος από ότι ο λιγνίτης.

Το IOEW ζητεί σαφή απόφαση από τη γερμανική κυβέρνηση

“Η στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχει ήδη μεγάλη οικονομική σημασία για τη Γερμανία, η οποία μπορεί να επεκταθεί ακόμα περισσότερο, αλλά είναι απαραίτητη μια σαφής απόφαση για το μέλλον της ενέργειας. Οι μεσοπρόθεσμες αποφάσεις  για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παράλληλα με την επέκταση των υφιστάμενων λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής δεν έχουν πλέον νόημα .”

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.