Tο πρώτο ηλιακό στεγνωτήριο του κόσμου από τη Miele

 
SMA Smart Home Tο πρώτο ηλιακό στεγνωτήριο του κόσμου από τη Miele

Το πρώτο στεγνωτήριο του κόσμου που χρησιμοποιεί ενέργεια από τον ήλιο για να στεγνώσει τα ρούχα παρουσίασε ο όμιλος Miele.

Το T 881 EcoComfort συνδέεται με το σύστημα κεντρικής θέρμανσης του σπιτιού, το οποίο με τη σειρά του είναι συνδεδεμένο με ηλιοθερμικό σύστημα στέγης, που του επιτρέπει να είναι έως και 80% αποδοτικότερο  (ενεργειακή κλάση Α+++) σε σχέση με τις αντίστοιχες συμβατικές συσκευές. Σύμφωνα πάντα με το γερμανικό όμιλο, το ενεργειακό του αποτύπωμα είναι 60% χαμηλότερο σε σχέση με τα αποδοτικά στεγνωτήρια που λειτουργούν με αντλία θερμότητας.

Το T 881 EcoComfort συνδέεται με το σύστημα κεντρικής θέρμανσης του σπιτιού, το οποίο με τη σειρά του είναι συνδεδεμένο με ηλιοθερμικό σύστημα στέγης, που του επιτρέπει να είναι έως και 80% αποδοτικότερο  (ενεργειακή κλάση Α+++) σε σχέση με τις αντίστοιχες συμβατικές συσκευές.

Επιπλέον κάνει απευθείας χρήση της ενέργειας του ήλιου χωρίς πρώτα να την μετατρέπει σε ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς η συστοιχία τροφοδοτεί την κεντρική θέρμανση με ζεστό νερό μέσω μιας ειδικής δεξαμενής. «Χάρη στο κλειστό κύκλωμα, οι απώλειες θερμοκρασίας είναι αμελητέες, καθώς η θερμότητα που εξάγεται για να στεγνώσουν τα ρούχα εισάγεται και πάλι στη δεξαμενή, κατά τη διαδικασία συμπύκνωσης», εξηγεί η εταιρία.

Η Miele υποστηρίζει ότι μια τετραμελής οικογένεια μπορεί να κάνει απόσβεση των χρημάτων που θα δώσει για το στεγνωτήριο μέσα σε επτά χρόνια, μέσω εξοικονόμησης στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.

Η συσκευή υπεβλήθη σε μια σειρά από δοκιμασίες για να διασφαλιστεί ότι ο κύκλος ζωής της ξεπερνά τα 20 χρόνια, όπως προβλέπουν οι προδιαγραφές της εταιρείας, και μέσα στο επόμενο διάστημα θα αρχίσει να παράγεται σε εμπορική κλίμακα.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.