Ιταλία: ρεκόρ παραγωγής από φωτοβολταϊκά

 
24 Fot netzs 330x220 Ιταλία: ρεκόρ παραγωγής από φωτοβολταϊκά

Ιταλία: ρεκόρ παραγωγής από φωτοβολταϊκά

Κάθε ρεκόρ έσπασε η παραγωγή ισχύος από φωτοβολταϊκά στην Ιταλία κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους, φθάνοντας τις 13,810GWh, όπως ανακοίνωσε ο διαχειριστής του δικτύου ηλεκτροδότησης TERNA. Κατά την ίδια πηγή, πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του 20% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Με βάση τα νέα δεδομένα, τα φωτοβολταϊκά είναι πλέον η δεύτερη πιο διαδεδομένη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας στη χώρα – κατέχοντας το 7,3% του ενεργειακού μείγματος – μετά τις υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις (32,922GWh) , ενώ ακολουθούν με τεράστια διαφορά τα αιολικά πάρκα (9,666GWh) και οι εγκαταστάσεις γεωθερμίας (3,061GWh).

Επιπλέον, κατά το πρώτο επτάμηνο του 2013, η Ιταλία παρήγαγε 104,668GWh από συμβατικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, έναντι 59,459GWh από ανανεώσιμες πηγές. Αυτή τη στιγμή, οι ανάγκες της χώρας σε ηλεκτρικό ρεύμα καλύπτονται από ΑΠΕ σε ποσοστό 57,2%.

Εκφράζονται πάντως αμφιβολίες για το κατά πόσο αυτή η τάση θα συνεχιστεί, καθώς στις αρχές του Ιουλίου η Ιταλία έπαψε να καταβάλει feed-in tariffs, χάρη στα οποία πρόσθεσε 17GW στο δίκτυό της, με αποτέλεσμα πολλά ηλιακά έργα να βρίσκονται «στον αέρα».

solar Ιταλία: ρεκόρ παραγωγής από φωτοβολταϊκά

Οι 10 κορυφαίες χώρες σε εγκατάσταση νέων φωτοβολταϊκών

 Πηγή:naftemporiki.gr

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.