Καταργoύνται οι feed-in tariffs για φωτοβολταϊκά στην Ιταλία: Επιτεύχθηκε το ανώτατο όριο της χρηματοδότησης Conto Energia

 
24 Fot netzs 330x220 Καταργoύνται οι feed in tariffs για φωτοβολταϊκά στην Ιταλία: Επιτεύχθηκε το ανώτατο όριο της χρηματοδότησης Conto Energia

Φωτοβολταϊκά στην Ιταλία

Σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας έρευνας αγοράς NPD Solarbuzz (Santa Clara, Καλιφόρνια, ΗΠΑ), το τέλος των feed-in tariffs για την ηλιακή ενέργεια στην ιταλική χρηματοδότηση Conto Energia είναι προβλέψιμο: Το ανώτατο όριο των 6.700 εκατ. ευρώ σχεδόν επετεύχθη, σύμφωνα με την NPD Solarbuzz.

Στις 28/05/2013, είχαν ήδη ληφθεί  6.697 εκατομμύρια ευρώ, αν και τα δύο μητρώα δεν είναι ακόμη πλήρη. Μετά την Conto Energia, στο μέλλον η ιταλική αγορά φωτοβολταϊκών θα λειτουργήσει με βάση το Net Metering, σε συνδυασμό με φορολογικές ελαφρύνσεις και, ολοένα και περισσότερο, με βάση συμβάσεις (συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, PPA).

Φωτοβολταϊκά συστήματα ισχύος 1,7 GW στο πρόγραμμα
Στο πλαίσιο του προγράμματος, στο μέλλον θα διαθέτονται μόλις 3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Έτσι μετά πέντε χρόνια λειτουργίας έλειξε το πρόγραμμα Conto Energia της Ιταλίας . Επί του παρόντος, εξακολουθούν να έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα φωτοβολταϊκά συστήματα ισχύος 1,7 GW, τα οποία θα λάβουν τη χρηματοδότηση, εάν ολοκληρωθούν μέσα σε δώδεκα μήνες μετά την καταχώριση.

Σύμφωνα με τη NPD Solarbuzz, η ζήτηση έχει ήδη πέσει στη λιανική αγορά. Έτσι η ζήτηση στην ιταλική αγορά φωτοβολταϊκών το 2013,  θα είναι μόνο κατά η μισή σε σχέση με το 2012.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.