PwC: σφάλμα στη μελέτη για τους δασμούς στα κινέζικα φωτοβολταϊκά και τις απώλειες θέσεων εργασίας

 
kinezika solar PwC: σφάλμα στη μελέτη για τους δασμούς στα κινέζικα φωτοβολταϊκά και τις απώλειες θέσεων εργασίας

Προστατευτικοί δασμοί για κινέζικα φωτοβολταϊκά προϊόντα

Η εταιρεία συμβούλων PricewaterhouseCoopers (PwC)  βρήκε σημαντικά σφάλματα στην έκθεση που εκπόνησε η Prognos AG για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατασκευαστών EU ProSun. Η Prognos AG προέβλεπε στην Έκθεση μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας στην ΕΕ από την εισαγωγή δασμών για φωτοβολταϊκά προϊόντα από την Κίνα.

Η PwC ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η έκθεση της Prognos AG  εκτιμούσε με περισσότερες απώλειες θέσεων εργασίας από ό, τι πραγματικά υπάρχουν στη βιομηχανία φωτοβολταϊκών. Σύμφωνα με την PwC, οι δασμοί θα έχουν μάλιστα θετικό αντίκτυπο στην απασχόληση στην ευρωπαϊκή βιομηχανία ηλιακής ενέργειας.
“Μετά την λεπτομερή εξέταση της έκθεσης, επικεντρώνουμε την προσοχή μας στα πιο ουσιαστικά και μεθοδολογικά λάθη”, ανακοίνωσε η PwC. “Μια βασική διαπίστωση των προβλέψεων είναι, ότι η ζήτηση για φωτοβολταϊκά συστήματα θα μειωθεί εξαιτίας των δασμών στην Ευρώπη και αυτό θα οδηγήσει στις απώλειες θέσεων εργασίας.
Ωστόσο, δεν είναι σαφές πώς η Prognos AG  κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό, τι προϋποθέσεις έλαβε υπόψην της και τι μέθοδο εφάρμοσε.”

Ο φόβος για απώλειες θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ αποδείχθηκε επίσης αβάσιμος συνεχίζει η PwC, αναφερόμενη στην εμπειρία από τους δασμούς των κινέζικων φωτοβολταϊκών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένώ οι προειδοποιήσεις τόνιζαν για απώλειες θέσεων εργασίας, μετά την εισαγωγή των δασμών η ζήτηση στην φωτοβολταϊκή αγορά αυξήθηκε.

Επιπλέον, οι προβλέψεις για την μείωση της ζήτησης για ευρωπαϊκά μέσα παραγωγής φωτοβολταϊκών προϊόντων και πολυπυριτίου από την Κίνα αγνοούν το πενταετές πλάνο της κινεζικής κυβέρνησης πού έτσι και αλλιώς στοχεύει σε δικά του μέσα παραγωγής φωτοβολταϊκών και πολυπυριτίου και αποσκοπεί στην ανάπτυξη της τοπικής κινέζικης βιομηχανίας.

Και, τέλος, η  PwC επέκρινε ότι η έκθεση της δεν πληρεί τις τεχνικές απαιτήσεις της ΕΕ, να γίνει αποδεκτή ως μια επιστημονική μελέτη, αφού είναι ασυμβατή με άλλες μελέτες τόσο σε ποσοτική, όσο και ποιοτική άποψη.

 

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.