Οι Αμερικανοί θέλουν περισσότερη ηλιακή και αιολική ενέργεια

 
109 green Fot 330x248 Οι Αμερικανοί θέλουν περισσότερη ηλιακή και αιολική ενέργεια

Οι Αμερικανοί πολίτες πιστεύουν ότι η ηλιακή και η αιολική ενέργεια θα πρέπει να έχει πρώτη προτεραιότητα

Τα αποτελέσματα της έρευνας από την Gallup Inc (Ουάσιγκτον, ΗΠΑ) έδειξαν ότι το 76% των Αμερικανών επιθυμεί οι Ηνωμένες Πολιτείες να παράγουν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από την ηλιακή, το 71%  από την αιολική  και το 65% από φυσικό αέριο.

Πολύ λιγότεροι πολίτες των ΗΠΑ υποστήριζουν το πετρέλαιο(46%) και το 37% τους πυρηνικούς σταθμούς.  Ενώ μόνο ένας στους τρεις υποστηρίζει τον λιγνίτη.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Δημοκρατικοί και οι ανεξάρτητοι υποστηρίζουν κατά κύριο λόγο την ηλιακή ενέργεια και οι Ρεπουμπλικάνοι το φυσικό αέριο. Επίσης το 29% των Δημοκρατικών θέλουν το πετρέλαιο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ από τους  Ρεπουμπλικάνους το 71% .
Οι πολίτες στις νότιες ΗΠΑ στηρίζουν τις παραδοσιακές πηγές ενέργειας, όπως το πετρέλαιο και τον λιγνίτη περισσότερο από τους κατοίκους άλλων περιοχών.

Οι Αμερικανοί πολίτες στο σύνολό τους, από όλες τις πολιτικές κοινωνικές και οικονομικές ομάδες, πιστεύουν ότι η ηλιακή και η αιολική ενέργεια θα πρέπει να έχει πρώτη προτεραιότητα. Αλλά αυτές οι πηγές ενέργειας έχουν ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουν μέχρι να αποκτήσουν ένα σημαντικό μερίδιο του ενεργειακού μίγματος των ΗΠΑ, λέει η έρευνα.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.