ΗΠΑ: Η κρίση στην Ευρώπη απειλεί την παγκόσμια οικονομία

 
justiz ΗΠΑ: Η κρίση στην Ευρώπη απειλεί την παγκόσμια οικονομία

Ο κίνδυνος της οικονομικής αστάθειας στην Ευρώπη αποτελεί κίνδυνο για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές

Tην ανησυχία που προκαλεί η ρευστή οικονομική κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που αποτελεί εν δυνάμει «κίνδυνο» για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, επισμαίνει αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, ενόψει της περιοδείας του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τζέικομπ Λου στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

«Ο κίνδυνος της οικονομικής αστάθειας στην Ευρώπη εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο για την ανάκαμψη της οικονομίας μας και τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές», δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Τα πρόσφατα γεγονότα στην Κύπρο μας υπενθυμίζουν ότι η Ευρώπη πορεύεται ένα δύσκολο δρόμο προς τη δημοσιονομική και την οικονομική μεταρρύθμιση», σημείωσε ο αξιωματούχος, επαναλαμβάνοντας, ωστόσο, ότι η Κύπρος αποτελεί «μοναδική» περίπτωση.

Ωστόσο υπογράμμισε το σημαντικό οικονομικό βάρος «πολλών ευρωπαϊκών τραπεζών» και προέτρεψε τις αρχές να «κινηθούν» προς ένα θεσμικό μηχανισμό «ανακεφαλαιοποίησης» και «αναδιάρθρωσης», προκειμένου να δημιουργηθεί ένα «κοινό δίχτυ ασφαλείας».

Ο ίδιος έκρινε επίσης ότι μια εξισορρόπηση στο εσωτερικό της ΕΕ είναι «ζωτικής σημασίας» για να τονωθεί η ζήτηση και να αποφευχθεί μια «εξάντληση λόγω της λιτότητας».

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο αυτό, οι ευρωπαϊκές οικονομίες που διαθέτουν πλεονασματικό προϋπολογισμό θα πρέπει «να συμβάλουν περισσότερο» για την ενίσχυση της ζήτησης, ώστε να διευκολυνθεί η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών στις χώρες της «περιφέρειας» της ευρωζώνης.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ευρώπη, την Δευτέρα και την Τρίτη, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζέικομπ Λου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, και τον Γάλλο Υπουργό Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.