Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής της VW, το e-up!

 
vw eup Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής της VW, το e up!

To πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της VW το e-up

Όταν ένας κολοσσός όπως η VW επενδύει και βγάζει στην παραγωγή ένα εντελώς ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής, αυτό λέει πολλά για το μέλλον της εταιρείας αλλά και της αυτοκίνησης, γενικώς. Η VW σε συνάντηση επενδυτών στο Wolfsburg παρουσίασε το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής, το νέο e-up! Η πρώτη του επίσημη παρουσίαση στο κοινό θα γίνει στην έκθεση της Φρανκφούρτης του 2013. 

Πηγή δύναμης είναι ένας ηλεκτροκινητήρας που αποδίδει 80 Ps στιγμιαία μέγιστη ισχύ και 55 Ps συνεχόμενης δύναμης. Η μέγιστη ροπή φτάνει τα 210 Nm και είναι διαθέσιμη από το πρώτο πάτημα του γκαζιού. Αυτό συνεπάγεται πολύ καλές επιδόσεις. Τα 0-100 km/h έρχονται σε 14 sec και η μέγιστη ταχύτητα είναι 135 Km/h.

Όσο για την τιμή, φημολογούνται τα 25.000 ευρώ.

Οι μπαταρίες είναι ιόντων λιθίου και βρίσκονται κάτω από το πάτωμα. Προσθέτουν συνολικά 150 kg στο βάρος, στέλνοντας το στα 1185 kg.
Το εντελώς ηλεκτρικό up! θα έχει αυτονομία 150 km και χρειάζεται μόλις 30 λεπτά για να επαναφορτίσει το 80% της μπαταρίας του.
Στον αισθητικό τομέα, μπροστά ξεχωρίζουν τα led φώτα ημέρας που σχηματίζουν ημικύκλια μέσα στον προφυλακτήρα. Στο πίσω μέρος συναντάμε ιδίου σχήματος φωτιστικά που αυτή την φορά εξυπηρετούν σαν φώτα ομίχλης. Νέες είναι και οι ζάντες των 15 in που πρώτη φορά είδαμε τo 2009 στο e-up! concept. Τέλος, το μοντέλο έχει δεχθεί βελτιώσεις στον αεροδυναμικό τομέα εμπρός, πίσω και στο πλάι.

Στο εσωτερικό, το e-up! έχει μοναδικές ανοιχτόχρωμες γκρι επενδύσεις. Στο δερμάτινο τιμόνι, λεβιέ και χειρόφρενο συναντάμε μπλε ραφές, που συνδυάζονται με την μπλε οθόνη στο πάνω μέρος της κονσόλας.

Ως εξτρά η VW θα προσφέρει το Συνδυασμένο Σύστημα Φόρτισης CCS (Combined Charging System) που υποστηρίζει φόρτιση DC αλλά και AC, δίνοντας την δυνατότητα στον κάτοχο να φορτίσει το e-up! σχεδόν παντού.

Είναι προφανές πως το μέλλον στα αυτοκίνητα θα περιλαμβάνει πολύ ηλεκτρισμό. Ειδικά το group VW δείχνει τον τελευταίο καιρό μια στροφή προς αυτόν τον τομέα. Στην έκθεση της Γενεύης παρουσιάστηκε ηλεκτρικό Audi Α3 και υβριδικό Golf.

πηγή: capital.gr

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.