H Κινεζική βιομηχανία φωτοβολταϊκών σε αναδιάρθρωση

 
kinezika solar H Κινεζική βιομηχανία φωτοβολταϊκών σε αναδιάρθρωση

Φωτοβολταϊκές εταιρίες πρέπει να συγχωνευθούν ή να αναδιαρθρωθούν, για να σταματήσει η ξεπερασμένη παραγωγή και να αυξηθεί η ποιότητα

Η κινέζικη κυβέρνηση σκοπεύει στην αναδιάρθρωση της βιομηχανίας φωτοβολταϊκών και στην μείωση της πεπαλαιομένης  παραγωγικής ικανότητας. Στις 19.12.2012 το Συμβούλιο της Επικρατείας της Κίνας ξεκίνησε μια έντονη συζήτηση για την κατεύθυνση των κρατικών δράσεων με σκοπό την ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανίας φωτοβολταϊκών.

Η συζήτηση αποκάλυψε ότι η κινεζική παραγωγική ικανότητα φωτοβολταϊκών είναι υπερβολικά μεγάλη, οι κινέζοι παραγωγοί είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτώμενοι από την εξωτερική ζήτηση και πολλές εταιρείες φωτοβολταϊκών χρεοκωπούν.

Η κυβέρνηση εντοπίσε μείζονες προκλήσεις για την κινεζική βιομηχανία φωτοβολταϊκών, αφού πρόκειται για ένα νέο στρατηγικό κλάδο. Όπως είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας, είναι σημαντικό να αναπτυχθεί ο κλάδος, προκειμένου να βελτιωθεί η ενεργειακή δομή της χώρας, να αλλάξει ο τρόπος παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας με την προώθηση φιλικών για το περιβάλλον τεχνολογιών.

Οι προκλήσεις είναι επίσης μια ευκαιρία για τη βελτίωση της κατάστασης της κινεζικής βιομηχανίας φωτοβολταϊκών, που αντιμετωπίζει τα σημερινά έντονα προβλήματα. Σημαντικά χαμηλότερο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την επέκταση της εγχώριας αγοράς, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Συμβούλιου της Επικρατείας.

Σκοπός είναι η γρήγορη αναδιάρθρωση του κλάδου και η προώθηση νέων τεχνολογίων: Φωτοβολταϊκές εταιρίες θα πρέπει να ενθαρρυνθούν να συγχωνευθούν ή να αναδιαρθρωθούν, προκειμένου να σταματήσει η ξεπερασμένη παραγωγή και να αυξηθεί η ποιότητα της τεχνολογίας και της παραγωγής.

Επιπλέον, η Κίνα θέλει να τυποποιήσει την ανάπτυξη της βιομηχανίας και τη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού των φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ενέργειας, με στόχο την ολοκλήρωση του δικτύου μεταφοράς ενέργειας. Ένας βασικός στόχος είναι η ανάπτυξη ισχυρών πρότυπων της τεχνολογίας για την ενίσχυση της εποπτείας της ενεργειακής αγοράς και την καθιέρωση υποχρεωτικών ελέγχων και πιστοποίησης για τα μεγάλα εργοστάσια.

Το Συμβούλιο Επικρατείας τόνισε, ότι η Κίνα θα αυξήσει την αγορά φωτοβολταϊκών με την προώθηση της αποκεντρωμένηςς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας φωτοβολταϊκών, αλλά και με νέα μέτρα έτσι ώστε το κόστος της κρατικής χρηματοδότησης να μειωθεί σε ένα λογικό επίπεδο. Με νέους μηχανισμούς στην ενεργειακή αγορά, στόχος είναι να κρατηθεί η κυβερνητική παρέμβαση στο ελάχιστο και να μην ευνοούνται ορισμένες περιοχές. Οι μηχανισμοί για την τιμολόγηση της ενέργειας θα πρέπει να βελτιστοποιηθούν για να εξασφαλιστεί μια αποτελεσματική πολιτική.

Η κινεζική κεντρική κυβέρνηση θέλει επίσης να αναπτύξει τις δυνατότητες χρηματοδότησης αλλά κ%C

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.