Η SMA εξαπλώνεται στην Νότια Αφρική και Χιλή

 
102 SMA Solar Academy 330x248 Η SMA εξαπλώνεται στην Νότια Αφρική και Χιλή

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SMA, Pierre-Pascal Urbon σε συνέντευξη:. "Ο τομέας της ενέργειας εισέρχεται σε μια νέα πιό δυναμική εποχή"

Η SMA επεκτείνει τη διεθνή παρουσία της, με την έναρξη της λειτουργίας θυγατρικών στους τομείς των πωλήσεων και της τεχνικής υποστήριξης, στη Νότια Αφρική και τη Χιλή. Σε αυτές τις αγορές που παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές για το μέλλον,  η SMA, επικεντρώνεται αρχικά σε εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, παρέχοντας παράλληλα φωτοβολταϊκούς μετατροπείς και τεχνολογίες για φωτοβολταϊκά συστήματα κάθε μεγέθους. Επιπλέον, τα νέα γραφεία θα προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, όπως επαγγελματικές συμβουλευτικές υπηρεσίες για το σχεδιασμό φωτοβολταϊκών έργων και υπηρεσίες εκπαίδευσης πελατών.

Με περισσότερες από 300 ημέρες ηλιοφάνειας ετησίως, η Νότια Αφρική και η Χιλή ανήκουν στις περιοχές του κόσμου με την υψηλότερη ηλιακή ακτινοβολία. Ταυτόχρονα, παρουσιάζουν θετικούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, με αντίστοιχη αύξηση στη ζήτηση για ενέργεια. Η SMA έχει ήδη σημειώσει τις πρώτες της επιτυχίες σε αυτές τις αναδυόμενες αγορές. Η μεγαλύτερη έως τώρα φωτοβολταϊκή εγκατάσταση στη βορειοδυτική Χιλή εξοπλίστηκε με μετατροπείς τεχνολογίας αιχμής από την SMA. Οι εγκατεστημένοι τριφασικοί μετατροπείς από την οικογένεια προϊόντων Sunny Tripower της SMA διαθέτουν τις απαραίτητες λειτουργίες διαχείρισης δικτύου και έχουν επιτυχώς συνδεθεί στο Κεντρικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα της Χιλής SIC (Sistema Interconectado Central). Στη Νότια Αφρική, η SMA έχει ήδη αναλάβει πέντε έργα στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου του Προγράμματος Προμήθειας Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές της Νοτίου Αφρικής. Μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκή εγκατάσταση στην περιοχή του Northern Cape θα υλοποιηθεί με κεντρικούς μετατροπείς και υποσταθμούς μετασχηματιστή (Transformer Compact Stations) της SMA.

«Οι σημαντικότερες αναπτυξιακές τάσεις θα προέλθουν από αγορές εκτός Ευρώπης. Ειδικά σε χώρες με υψηλή ηλιακή ακτινοβολία και ραγδαία αυξανόμενη ενεργειακή ζήτηση, τα φωτοβολταϊκά ήδη αντιπροσωπεύουν την πιο αποδοτική εναλλακτική, σε σχέση με άλλες μορφές παραγωγής ενέργειας. Ως εκ τούτου, η Χιλή και η Νότια Αφρική είναι αγορές στρατηγικής σημασίας για την SMA», εξηγεί ο Pierre-Pascal Urbon, εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου και CEO της SMA. Με δεδομένες τις συχνά δυσχερείς περιβαλλοντικές συνθήκες και τις ακραίες θερμοκρασίες σε αυτές τις περιοχές, η εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων, η υψηλή εξειδίκευση στην τεχνολογία συστημάτων και η άμεση και αξιόπιστη τεχνική υποστήριξη είναι απαραίτητα στοιχεία για την αποδοτική λειτουργία μιας εγκατάστασης.

Η έναρξη λειτουργίας των γραφείων στο Santiago (Χιλή) και στο Centurion (Νότια Αφρική) είναι ένα επιπλέον βήμα στην επιτυχημένη στρατηγική διεθνοποίησης της SMA. Η εταιρεία διαθέτει παρουσία σε όλες τις βασικές αγορές φωτοβολταϊκών, σε 21 χώρες παγκοσμίως.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.