„Pariss“ το νέο γαλλικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

 
pariss „Pariss“ το νέο γαλλικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

pariss ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 60.000 ευρώ σύντομα στην παραγωγή

Στην έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού (Mondial de l’Automobile), η εταιρεία EcoMobilys παρουσίασε το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με το επώνυμο του Παρισιού „Pariss“.

H γαλλική εταιρεία EcoMobilys, προμηθεύει ήδη την τεχνολογία για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα mia, επίσης η εταιρεία παράγει λύσεις για υβριδικά αυτοκίνητα. Το ηλεκτρικό όχημα „Pariss“ είναι ακόμη πρωτότυπο, αλλά ήδη από το επόμενο έτος θα περάσει στη μαζική παραγωγή.

Η ηλεκτροκίνηση του „Pariss“ αποτελείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, ο ένας για την κίνηση του εμπρόσθιου άξονα και ο δεύτερος για την κίνηση του πίσω άξονα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει συνολική ισχύ 100 kW (136 hp),  φτάνει από τα 0 στα 100 χλμ σε 5 δευτερόλεπτα και επιτυγχάνει ταχύτητα μέχρι 200 χιλιόμετρα.

Η απαιτούμενη ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρία που αποτελείται από κυψέλες ιόντων λιθίου και μπορεί να αποθηκεύσει περίπου 20 kWh. Σε μια τυπική πρίζα (220 V), ο χρόνος φόρτισης είναι 5 ώρες.

Για την εξοικονόμηση ενέργειας ο σκελετός του αυτοκινήτου είναι από άνθρακα, έτσι ολόκληρο το  αυτοκίνητο ζυγίζει μόλις 750 κιλά. Το όχημα σχεδιάστηκε στη Γαλλία και θα παράγεται στο μέλλον εκεί.

Ο σχεδιασμός του „Pariss“ φαίνεται να κλείνει ελαφρά προς το αμερικάνικο Tesla Roadster ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ωστόσο, το γαλλικό „Pariss“ είναι στενότερο και περίπου 30 ίντσες μικρότερο από την αμερικανική έκδοση.

Η τιμή αγοράς θα ξεκινάει γύρω στα 60.000 ευρώ, τιμή σαφώς κάτω από αυτή του Tesla Roadster, το οποίο ξεκινά στα περίπου 100.000 ευρώ.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.