Φωτοβολταϊκός σταθμός υπερθετικού μεγέθους από την First Solar στο Ντουμπάι

 
Solar in Dubai Φωτοβολταϊκός σταθμός υπερθετικού μεγέθους από την First Solar στο Ντουμπάι

Φωτοβολταίκές και θερμικές μονάδες ηλιακής ενέργειας στο Ντουμπάι

Η Αρχή Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας και Υδάτων του Dubai (DEWA, ​​Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), ανέθεσε στην First Solar Inc (Tempe, Arizona)  την κατασκευή ενός μέρους του μεγαλόπνου ηλικού έργου με φωτοβολταϊκούς και ηλιακούς θερμικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με συνολική ιρχύ του ενός γιγαβάτ (GW). Το έργο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 48 τετραγωνικών χιλιομέτρων, 50 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Ντουμπάι και πρόκειται να κοστίσει 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια (2,5 δισεκατομμύρια ευρώ)!!

Η First Solar υπέγραψε σύμβαση για την κατασκευή του πρώτου τμήματος του ηλιακού πάρκου με ισχύ 13 μεγαβάτ, συνολικού κόστους 33,8 εκατ. δολαρίων (25,8 εκατ. ευρώ). Η συμφωνία περιλαμβάνει την κατασκευή ενός υποσταθμού στα 33 kV, και τη σύνδεση με το κρατικό δίκτυο DEWA.

“Η κατασκευή αυτού του φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ενέργειας είναι το πιο σημαντικό βήμα στα πλαίσια της στρατηγικής του Υπουργείου Ενέργειας για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Dubai Integrated Energy Strategy 2030). Η ηλιακή ενέργεια κατέχει ένα μεγάλο μέρος του ενεργειακού χαρτοφυλακίου του Ντουμπάι “, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της  DEWA Saeed Mohammed Al Tayer.
Το  Ντουμπάι στοχεύει μέχρι το 2020, σε 1% της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας στο Ντουμπάι από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,, ενώ μέχρι το 2030 το ποσοστό πρόκειται να ανεβεί στο 5%.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.