Η Ιταλία συζητά νέο Εθνικό Σχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

 
48 πρασινη ενεργεια Fot 330χ330 Η Ιταλία συζητά νέο Εθνικό Σχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Το μέλλον των ΑΠΕ στην Ιταλία υπό συζήτηση

Η ιταλική κυβέρνηση συζητά επί του παρόντος μια νέα εθνική ενεργειακή στρατηγική,  Θέλοντας να εκσυγχρονίσει τον τομέα της ενέργειας και να υποστηρίξει εκ νέου τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αφού το πρόγραμμα με τις feed-in tariffs  βρίσκεται κοντά στην λήξη του.

Φέτος απομένουν μόνο  242 εκατομμύρια ευρώ για την feed-in tariff  στην ηλιακή ενέργεια, και μετά από την λήξη του προγράμματος  νέα φωτοβολταϊκά συστήματα παγώνουν. Η ιταλική κυβέρνηση, σύμφωνα με το νέο σχέδιο σκοπεύει μέχρι το 2020, σε νέες επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ενεργειακή απόδοση. Μέχρι τότε, το 36 έως 38% της ηλεκτρικής ενέργειας θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Τα μέτρα που προετοιμάζονται για πρόταση μέχρι το 2020 σε τομείς στρατηγικής για την ενέργεια αποδεικνύουν ότι η ενέργεια στην Ιταλία αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανταγωνιστικότητας, αλλά και επιβαρύνει οικονομικά την οικογένεια. Ταυτόχρονα, ανοίγεται ο δρόμος για υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα ασφαλείας, χάρη στις μεγάλες επενδύσεις που αναμένονται στον τομέα της καθαρής ενέργειας, δηλώνει το Ιταλικό Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης.

Οι στόχοι του προγράμματος περιλαμβάνουν τη μείωση του κόστους της ενέργειας, την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων της ΕΕ, τη βελτίωση της ασφάλειας του εφοδιασμού και την ανάπτυξη της ιταλικής βιομηχανίας ενέργειας. Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του ιταλικού Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης και είναι ανοιχτό για σχόλια μέχρι τις 30.11.2012. Το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας ελπίζει ότι μια ευρεία δημόσια συζήτηση.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.