Η Γερμανία σχεδιάζει αύξηση του μέρους των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της χώρας στο 40% έως το 2020

 
101 prasini energia Fot 330x248 Η Γερμανία σχεδιάζει αύξηση του μέρους των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της χώρας στο 40% έως το 2020

Αναμόρφωση του ενεργειακού συστήματος προετοιμάζει η Γερμανία

Ριζικές αλλαγές στο σύστημα επιδοτήσεων του «πράσινου» ρεύματος αλλά και την αύξηση του στόχου για τη συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της χώρας το 2020, από 35% που είναι τώρα στο 40% σχεδιάζει η γερμανική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας, Peter Altmaier, σχετικά με το νέο νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την αναμόρφωση του ενεργειακού συστήματος, επεσήμανε ότι θα προσπαθήσει να αναμορφώσει το σύστημα των επιδοτήσεων προκειμένου να βοηθήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να ανταγωνιστούν με τους όρους της αγοράς «όσο το δυνατόν γρηγορότερα». Μάλιστα, αναφερόμενος συγκεκριμένα στις παρεμβάσεις στο σύστημα των επιδοτήσεων, ο γερμανός αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να διακόψει την παροχή κινήτρων αφότου επιτευχθεί ένα συγκεκριμένο όριο ανώτερης εγκατεστημένης ισχύος, το οποίο θα καθοριστεί από την κυβέρνηση. Ειδικά όσον αφορά τα φωτοβολταϊκά, ο Γερμανός υπουργός σημείωσε ότι ένα όριο της τάξης των 52 GW θα ήταν ικανοποιητικό γι’ αυτόν. Παράλληλα, ο Altmaier γνωστοποίησε ότι το νομοσχέδιο περιέχει και διατάξεις οι οποίες αφορούν την αποθήκευση ενέργειας. Ο ίδιος επανέλαβε ότι απαιτείται ριζική μεταρρύθμιση της πολιτικής για τις ΑΠΕ, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει εάν η τελική απόφαση για το νέο αυτό νομοσχέδιο να ληφθεί πριν ή μετά τις εθνικές εκλογές που αναμένονται το Σεπτέμβριο του 2013.

Ριζικές αλλαγές στις επιδοτήσεις των ΑΠΕ

Με στόχο το 2020 η γερμανική κυβέρνηση επιχειρεί ριζικές αλλαγές στο σύστημα επιδοτήσεων και της συμμετοχής των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της χώρας.
Από 35% που είναι τώρα η συμμετοχή, στόχος είναι να φτάσει στο 40%, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του ενεργειακού συστήματος.

Ένα όριο 52GW στα φωτοβολταϊκά θα ήταν ικανοποιητικό, επισημαίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας, Peter Altmaier.

Το 2013 αναμένεται η μεταρρύθμιση της πολιτικής των ΑΠΕ, ενώ δεν διευκρινίζεται εάν η τελική απόφαση για το νέο νομοσχέδιο θα ληφθεί πριν ή μετά τις εθνικές εκλογές που αναμένονται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.