Τους στόχους της για την φωτοβολταϊκή παραγωγή ενέργειας καλύπτει η Δανία οκτώ χρόνια νωρίτερα

 
3 go green 270x340 Τους στόχους της για την φωτοβολταϊκή παραγωγή ενέργειας καλύπτει η Δανία οκτώ χρόνια νωρίτερα

Στόχος της Δανίας μέχρι το 2050 είναι 100% καθαρή ενέργεια από τις ΑΠΕ

Η Δανία καλύπτει σήμερα από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας περίπου το 20% των ενεργειακών της αναγκών, ενώ σκοπός της είναι μέχρι το 2020 το ποσοστό να φτάσει στο 35%. Ο απώτερος στόχος της χώρας είναι, μέχρι μέχρι το 2050 το 100% της παραγώμενης ηλεκτρικής ενέργειας να προέρχεται από τις ΑΠΕ! 

Στο πλαίσιο αυτό, στόχος της Δανίας είναι η εγκατεστημένη ισχύς της ηλιακής ενέργειας που λειτουργεί στο διασυνδεδεμένο δίκτυο της χώρας να έχει φθάσει έως το 2020 τα 200MW.

Όπως ανακοίνωσε η ιστοσελίδα Invest in Denmark του υπουργείου Εξωτερικών, ο στόχος αυτός αναμένεται να έχει επιτευχθεί έως τα τέλη του έτους, δηλαδή οκτώ χρόνια νωρίτερα. Η επιτυχία αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην εφαρμογή του net metering, που επιτρέπει το συμψηφισμό παραγωγής φωτοβολταϊκών και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με σχετικά απλό και οικονομικό τρόπο.

«Η ζήτηση για ηλιακές κυψέλες έχει αυξηθεί δραματικά απ’ όταν εφαρμόστηκε το net metering, το 2010», λέει ο Κιμ Σουλτς του Invest in Denmark. Όπως εξηγεί, «το net metering δίνει στα νοικοκυριά και στους δημόσιους φορείς τη δυνατότητα «αποθήκευσης» της πλεονάζουσας παραγωγής στο δημόσιο δίκτυο, κάτι που καθιστά τα ηλιακά πάνελ πολύ πιο ελκυστική επιλογή». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η εγκατεστημένη ισχύς της ηλιακής ενέργειας θα μπορούσε φέτος να εκατονταπλασιαστεί σε σχέση με το 2010, καθώς κάθε μήνα προστίθενται 36MW. Εταιρίες του κλάδου εκτιμούν ότι, με τους σημερινούς ρυθμούς, θα μπορούσε να φθάσει τα 1000MW έως το 2020 και τα 3400MW έως το 2030.

πηγή: naftemporiki.gr

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.