Η κνέζικη καταστευάστρια φωτοβολταϊκών Trina Solar, μετά την μείωση πωλήσεων κατά 23%, σχεδιάζει αναδιάρθρωση με απολύσεις

 
42 πανελ γη Fot 330χ220 Η κνέζικη καταστευάστρια φωτοβολταϊκών Trina Solar, μετά την μείωση πωλήσεων κατά 23%, σχεδιάζει αναδιάρθρωση με απολύσεις

Η Trina Solar χωρίζει την μονάδα παραγωγής φωτοβολταϊκών από τις επενδυτικές δραστηριότητες

Ο διευθύνων σύμβουλος της Trina Solar (Changzhou, Κίνα), Jifan, ανέφερε σε δελτίο τύπου ότι σκοπεύει σε αναδιάρθρωση της εταιρείας, με το διαχωρισμό της μονάδας παραγωγής από τον επενδυτικό τομέα και τη μείωση των λειτουργικών εξόδων, η οποία προϋποθέτει απολύσεις εργαζομένων.
Η Trina Solar ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του 2012, τεράστιες απώλειες. Η απόδοση επί των πωλήσεων μειώθηκε κατά 23%, η καθαρή ζημιά ήταν 92,1 εκατομμύρια δολάρια (71,9 εκατ. ευρώ).

“Για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις ενός συνεχώς αυξανόμενου ανταγωνισμού στη βιομηχανία φωτοβολταϊκών, είναι αναγκαίο να λάβουμε μέτρα που να ενισχύουν την ανταγωνιστικότητά μας και να επεκτείνουν τη θέση της βιομηχανίας μας με μείωση του κόστους παραγωγής” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Trina Solar Jifan Gao.

Ωστόσο οι απώλειες της Trina Solar κατά το δεύτερο τρίμηνο δεν ήταν τόσο μεγάλες όσο για άλλες κινέζικες κατασκευάστριες φωτοβολταϊκών. Παρ’ όλα αυτά η ύφεση έχει σοβαρά αρνητικά αποτελέσματα  για την εταιρεία.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.