Η Κινέζικη παραγωγός φωτοβολταϊκών Hanwha SolarOne αναφέρει αύξηση των πωλήσεων, αλλά απώλειες κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012

 
15 aleo 330x210 Η Κινέζικη παραγωγός φωτοβολταϊκών Hanwha SolarOne αναφέρει αύξηση των πωλήσεων, αλλά απώλειες κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012

Η Hanwha πώλησε το 57% των προϊόντων της στην αγορά της Γερμανίας

Η Hanwha SolarOne Ltd. (Shanghai, Κίνα), ανέφερε μείωση των εσόδων για το δεύτερο τρίμηνο του έτους κατά 40% σε ετήσια βάση, στα 169 εκατομμύρια δολάρια (132 εκατ. ευρώ), αν και πούλησε 12% περισσότερα φωτοβολταϊκά (231 MW).

Το λειτουργικό περιθώριο ήταν μείον 7,7%, η καθαρή ζημιά έφτασε τα 42 εκατ. ευρώ (33 εκατ. ευρώ). Η Hanwha πώλησε το 57% των προϊόντων της στην αγορά της Γερμανίας, μόνο το 17% στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και το 7% στη Βόρεια Αμερική.

“Ο όγκος των πωλήσεων μας αυξάνεται από τρίμηνο σε τρίμηνο, το κόστος παραγωγής μας, βελτιώθηκε και μέχρι το τέλος του έτους πλησιάζουμε τους στόχους μας, παρά το δύσκολο περιβάλλον του τομέα. Παραμένουμε αισιόδοξοι, ότι με την παρουσία μας στις μεγάλες αναδυόμενες αγορές όπως η Κίνα, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ κατά το δεύτερο εξάμηνο θα κερδίσουμε μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Οι προϋποθέσεις για τη βιομηχανία φωτοβολταϊκών εξακολουθούν να παραμένουν εξαιρετικά δύσκολες. Αιτία είναι η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα, τα μεγάλα αποθέματα από τους κατασκευαστές, οι δραστικές μειώσεις των τιμών και τα προβλήματα λόγω των μέτρων αντιντάμπινγκ στις Ηνωμένες Πολιτείες και ίσως στην Ευρώπη ” δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hanwha Ki-Joon Hong. .

Το κόστος παραγωγής για φωτοβολταϊκές μονάδες της Hanwha μειώθηκε στο τρίμηνο στα 0,72 δολάρια(0,56 ευρώ) ανά watt, και η μέση τιμή πώλησης μειώθηκε από το προηγούμενο τρίμηνο, κατά 8,5% στα  0,77 δολάρια(0,60 ευρώ) ανά watt.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.