Aκόμη λιγότερες εισαγωγές των ΗΠΑ σε φωτοβολταϊκά προϊόντα Κίνας, τον Ιούνιο του 2012

 
50 panel 230x250 Aκόμη λιγότερες εισαγωγές των ΗΠΑ σε φωτοβολταϊκά προϊόντα Κίνας, τον Ιούνιο του 2012

Μειωμένες εισαγωγές για Κινέζικα Φωτοβολταϊκά προϊόντα

Για τρίτο συνεχόμενο μήνα, στις ΗΠΑ όλο και λιγότερα κινεζικά ηλιακά κύτταρα και φωτοβολταϊκές μονάδες εισάγονται, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011. Έτσι τον Ιούνιο του 2012, οι εισαγωγές ήταν χαμηλότερες κατά 60% και ο όγκος τους ανήλθε  στα 99,6 εκατ.  δολάρια (80,9 εκατ. ευρώ) σύμφωνα με τα νέα δεδομένα από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ (DOC).

Η μείωση οφείλεται εν μέρει στην πτώση των τιμών μονάδας κατά το προηγούμενο έτος. Ο όγκος είναι επίσης 20% κάτω από το επίπεδο του προηγούμενου μήνα. Τον Μάρτιο και τον Μάιο, το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε προκαταρκτικά μέτρα προστασίας και δασμών αντιντάμπινγκ, μέτρα που για την ηλιακή βιομηχανία στις ΗΠΑ, αλλά και διεθνώς, είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενα.

Παρά την πτωτική τάση τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο σε σχέση με το 2011, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 οι εισαγωγές φωτοβολταϊκών προϊόντων ανέβηκαν κατά 7,3% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2011.

Εταιρείες έρευνας αγοράς, όπως η Lux Research Inc (Βοστώνη, Μασαχουσέτη, ΗΠΑ) υποθέτουν, ότι οι ΗΠΑ εισήγαγαν από άλλες ασιατικές χώρες. Τον Ιούνιο, οι εισαγωγές φωτοβολταϊκών από τη Μαλαισία αυξήθηκαν κατά 96% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ενώ ο όγκος τους έφτασε τα 113 εκατ. δολάρια (92 εκατ. ευρώ). Από την Ταϊβάν εισήχθησαν φωτοβολταϊκά προϊόντα συνολικής αξίας 32,4 εκατ. δολαρίων (26,3 εκατ. ευρώ), ενώ ο όγκος των εισαγωγών από τις Φιλιππίνες ανέβηκε στα 39,2 εκατ. δολάρια (31,8 εκατομμύρια ευρώ).

Τα περισσότερα εισαγόμενα φωτοβολταϊκά προϊόντα προέρχονται από τη Μαλαισία, από την παραγωγή της First Solar Inc (Tempe, Arizona, ΗΠΑ).

Οι τελικοί κανονισμοί για τους δασμούς αντιντάμπινγκ και οι έρευνες του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ θα κλείσουν στις 09/10/2012.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.