Οι πιστωτές της Q-Cells συμφώνησαν στην αγορά της εταιρείας από την κορεάτικη Hanwha

 
7 κτίριο q cells 330χ250 Οι πιστωτές της Q Cells συμφώνησαν στην αγορά της εταιρείας από την κορεάτικη Hanwha

Oι πιστωτές της Q-Cells συμφώνησαν με την πώληση στον όμιλο Hanwha

Όπως αναφέραμε σε άρθρο μας στις αρχές της εβδομάδας, η Hanwha Group παρέδωσε στις 26/08/12, προσφορά αγοράς στην κατασκευάστρια εταιρεία φωτοβολταϊκών Q-Cells SE (Bitterfeld-Wolfen, Γερμανία). Η απόφαση που αναμένοvταν για τις 29 Αυγούστου πάρθηκε εχθές, αφού οι πιστωτές συμφώνησαν με μεγάλη πλειοψηφία, με την πώληση στον όμιλο Hanwha(Νότια Κορέα).

Η Hanwha σκοπεύει να διατηρήσει 1.250 από τις περίπου 1.550 θέσεις εργασίας στη Γερμανία με την έρευνα, την ανάπτυξη και την παραγωγή των ηλιακών κυψελών και φωτοβολταϊκών πλαισίων στο Bitterfeld-Wolfen και την διοίκηση στο Βερολίνο. Επίσης η  Hanwha θα συνεχίσει τη μονάδα παραγωγής στη Μαλαισία με αμετάβλητους τους περίπου 500 εργαζόμενους και θα αναλάβει αρκετές από τις διεθνείς εταιρείες διανομής. Η απώλεια των θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της ενοποίησης θα λάβει χώρα κατά κύριο λόγο στη διοίκηση της Q-Cells.
Η τιμή αγοράς δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αλλά περιλαμβάνει μια τιμή αγοράς τοις μετρητοίς και όλες τις ανοιχτές δανειακές υποχρεώσεις της  Q-Cells.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.