Η Hanwha Group σκοπεύει στην αγορά της κατασκευάστριας εταιρείας φωτοβολταϊκών Q-Cells. Η απόφαση αναμένεται για τις 29 Αυγούστου

 
7 %CE%BA%CF%84%CE%AF%CF%81%CE%B9%CE%BF q cells 330%CF%87250 Η Hanwha Group σκοπεύει στην αγορά της κατασκευάστριας εταιρείας φωτοβολταϊκών Q Cells. Η απόφαση αναμένεται για τις 29 Αυγούστου

H Q-Cells βρίσκεται πολύ κοντά στην εύρεση στρατηγικού επενδυτή

Η Hanwha Group (Νότια Κορέα) υπέγραψε εχθές προσύμφωνο για την απόκτηση της υπό πτώχευση εταιρείας φωτοβολταϊκών Q-Cells SE, όπως ανέφερε η Q-Cells SE (Bitterfeld-Wolfen) σε ανακοίνωση τύπου.

Η Hanwha και ο διαχειριστής της πτώχευσης της Q-Cells, κύριος Henning Shorisch  υπογράψανε  στις 26/08/2012 ανάλογο προσύμφωνο. Ωστόσο η απόφαση να αποδεχθούν την προσφορά ή να συνεχίσουν να εξετάσουν άλλες επιλογές, τώρα βρίσκεται στους πιστωτές. Μετά τη συνάντηση των πιστωτών στις 29 Αύγουστου η Q-Cells θα ενημερώσει τον τύπο για τα αποτελέσματα και τα επόμενα βήματα.

Η Hanwha πρόκειται, με την απόκτηση του μεγαλύτερου μέρους της εταιρείας, να πληρώσει “μέσο διψήφιο ποσό εκατομμυρίων ευρώ” και να αναλάβει όλες τις ανοιχτές υποχρεώσεις της Q-Cells.

Η Q-Cells Group είναι μία από τις κορυφαίες κατασκευάστριες φωτοβολταϊκών του κόσμου. Το εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της κυμαίνεται από ηλιακές κυψέλες και φωτοβολταϊκά πλαίσια μέχρι και ολοκληρωμένα συστήματα ηλιακής ενέργειας.

Η Εταιρία είχε δηλώσει στις 3 Απρίλιου του 2012 πρώχευση, όμως ο εκκαθαριστής της εταιρείας Henning Schorisch κατάφερε γρήγορα να σταθεροποιήσει την επιχείρηση, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της πτωχευτικής διαδικασίας να μην γίνουν απολύσεις. Επιπλέον, είχε ξεκινήσει αμέσως την αναζήτηση για τους επενδυτές, και όπως φαίνεται, με επιτυχία.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.