Η κινέζικη κατασκευάστρια φωτοβολταϊκών Trina Solar ανακοινώνει μεγάλες απώλειες κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012

 
5 panels 330x248 Η κινέζικη κατασκευάστρια φωτοβολταϊκών Trina Solar ανακοινώνει μεγάλες απώλειες κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012

Η κινέζικη κατασκευάστρια φωτοβολταϊκών Trina Solar ανακοινώνει μεγάλες απώλειες για το 2012

Η Trina Solar Ltd. (Changzhou, Κίνα) δημοσίευσε τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2012. Η εταιρεία ανέφερε μείωση των εσόδων για το 2012 κατά 40% σε ετήσια βάση. Τα έσοδα ανήλθαν στα 346 εκατ. δολάρια, το λειτουργικό περιθώριο μειώθηκε κατά 23%, η καθαρή ζημιά ανήλθε στα  92,1 εκατ. δολάρια.

Για το αποτέλεσμα, η εταιρεία αποκαλείται διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών προβλέψεων για εκκρεμή τιμολόγια και αποσβέσεις, καθώς και τη συνεχιζόμενη πτώση των τιμών των φωτοβολταϊκών πλαισίων.

“Η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στη βιομηχανία και οι περιορισμοί της ζήτησης σε νέες και παραδοσιακές αγορές φωτοβολταϊκών, οδήγησε κατά το δεύτερο τρίμηνο σε μεγάλες πιέσεις των τιμών. Αυτό με τη σειρά του μείωσε τα λειτουργικά περιθώρια και τα έσοδα μας” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Trina Jifan Gao.

“Για να αντιμετωπίσουμε τον αυξημένο ανταγωνισμό, αναδιαρθρώνουμε ριζικά τις διεθνείς πωλήσεις μας και την ανάπτυξη της αποτελεσματικότητας της παραγωγής. Αναμένουμε ότι οι προγραμματισμένες αλλαγές θα βελτιώσουν τις πωλήσεις μας και θα επεκτείνουν την παγκόσμια βάση πελατών μας”, συνεχίζει η δήλωση.

Η Trina Solar κατά τη διάρκεια του τριμήνου, μείωσε το κόστος παραγωγής των μονάδων, πέρα από το κόστος του πυριτίου, σε 0,52 δολάρια ανά watt (1ο τρίμηνο: 0,58 δολάρια). Στόχος της εταιρείας είναι η μείωση του κόστους κάτω από 0,50 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους.

Η Trina Solar αύξησε το 2012 τις πωλήσεις της σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατά 6% και κατά 10% από το πρώτο τρίμηνο, στα 419 MW.
Η Γερμανία παρέμεινε η μεγαλύτερη αγορά της Trina για το δεύτερο τρίμηνο, όπου η εταιρεία πραγματοποίησε το 42% των πωλήσεών της. Ακολουθούν οι ΗΠΑ με 26% και η Ιταλία με 9,3%.

Η Trina Solar αναμένει, ότι οι πωλήσεις της στην Κίνα κατά το δεύτερο εξάμηνο θα αυξηθούν κατά 20%. Η Εταιρεία αναμένει ότι το 2012, ο όγκος της εγκατεστημένης ισχύος στην Κίνα θα φθάσει τα 5 γιγαβάτ (GW).

Για το σύνολο του έτους, η εταιρεία μείωσε τις προβλέψεις της κατά 13%, στα 1,75 έως 1,80 GW.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.