Η Κίνα προγραμματίζει πάνω από 50 γιγαβάτ φωτοβολταϊκών έργων μέχρι το 2020

 
silizium Η Κίνα προγραμματίζει πάνω από 50 γιγαβάτ φωτοβολταϊκών έργων μέχρι το 2020

Η χρησιμοποίηση πολυπυριτίου της Κίνας, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012, έπεσε κάτω από το 50%

Η εταιρεία έρευνας και στατιστικής IMS Research (Wellingborough, Αγγλία), δημοσίευσε μια νέα μελέτη, σύμφωνα με την οποία ο αναπτυξιακός στόχος της Κίνας  για 50 GW φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις έως το 2020, είναι η απάντηση στις φθίνουσες εξαγωγές κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012. Η εταιρεία ερευνών αναμένει ότι στην Κίνα τα επόμενα δύο χρόνια, θα δημιουργηθούν φωτοβολταϊκά έργα ισχύος 10 γιγαβάτ (GW).

Η μελέτη αναφέρει ότι, όλοι οι κατασκευαστές φωτοβολταϊκών υποφέρουν από τον έντονο ανταγωνισμό, αλλά επιπλέον οι κινέζοι παραγωγοί φωτοβολταϊκών και από τη συνεχιζόμενη εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ και τώρα και με την Ευρώπη. Σύμφωνα με την IMS, η μέση χρησιμοποίηση της παραγωγής πολυπυριτίου στην Κίνα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012 μειώθηκε σε κάτω από 50%. Οι τιμές μονάδας μειώθηκαν κατά 7%  κατά την ίδια περίοδο. Αυτοί οι δύο παράγοντες έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια κέρδους. Έτσι η Κίνα για να στηρίξει την φωτοβολταϊκή βιομηχανία της αλλά και για να καλύψει τις τεράστιες ενεργειακές ανάγκες της, αύξησε τον στόχο φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων για το 2020 στα 50 GW, μέγεθος υπερδιπλάσιο από τον αρχικό στόχο, δήλωσε ο Frank Xie, επικεφαλής αναλυτής της αγοράς στο IMS Research.

Σαν αποτέλεσμα,αναμένεται λόγω της αυξανόμενης κινεζικής αγοράς, να διπλασιαστεί το μερίδιο αγοράς των μεγάλων μετατροπέων, με χωρητικότητα άνω του ενός μεγαβάτ στα επόμενα δύο χρόνια.

Η IMS αναμένει επίσης στην Κίνα αύξηση του ποσοστού των μικρών, μετατροπέων τριών φάσεων για οικιακές εφαρμογές,  μία τάση που πρόσφατα παρατηρήθηκε και στην ευρωπαϊκή αγορά μετατροπέων.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.