Η ζήτηση φωτοβολταϊκών αυξήθηκε στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 κατά 80%

 
60 πανελ γη Fot 330χ250 Η ζήτηση φωτοβολταϊκών αυξήθηκε στην περιοχή Ασίας Ειρηνικού κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 κατά 80%

Μόνο η αύξηση της ζήτησης φωτοβολταϊκών στην Κίνα εκτιμάται κατά το δεύτερο τρίμηνο περισσότερο από 300%!

Η εταιρεία στατιστικής και ερευνών Solarbuzz Inc (Santa Clara, Καλιφόρνια, ΗΠΑ) έχει δημοσιεύσει μια έκθεση, σύμφωνα με την οποία η αγορά των φωτοβολταϊκών στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού (APAC ) κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 θα είναι μεγαλύτερη κατά 80% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012 θα φθάσει σε όγκο τα 5,3 γιγαβάτ (GW).

Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, σύμφωνα με την NPD Solarbuzz έχει οδηγήσει τη ζήτηση κατά το δεύτερο τρίμηνο στα ύψη. Η τοπική αγορά φωτοβολταϊκών αυξήθηκε σε ένα χρόνο κατά 60% στα 1,4 γιγαβάτ. Μόνο η αύξηση της ζήτησης στην Κίνα εκτιμάται από την Solarbuzz κατά το δεύτερο τρίμηνο περισσότερο από 300% στα 600 μεγαβάτ.

Η έκθεση προβλέπει επίσης ισχυρή ανάπτυξη στην ιαπωνική αγορά, και αυτό λόγω της πολύ υψηλής feed-in-tariff.

Η εταιρεία θεωρεί επίσης πολύ σημαντική την αύξηση των φωτοβολταϊκών στην αγορά των ΗΠΑ, όπως η Καλιφόρνια, Αριζόνα και το Ιλινόις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από την Solarbuzz, οι νέοι φωτοβολταϊκοί σταθμοί στις ΗΠΑ έφτασαν κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2012 τα 1,4 γιγαβάτ, κατά το δεύτερο εξάμηνο θα ανέλθουν στα 2 GW, έτσι ώστε η συνολική ετήσια ισχύ να ξεπεράσει τα 3,4 GW.

Αλλά και στην Ευρώπη, οι ευκαιρίες ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια θα περάσουν σύμφωνα με την έκθεση, σε νέες αγορές όπως η Αυστρία, η Δανία και οι χώρες της Ανατολικής και της Νότιας Ευρώπης.Το Ισραήλ είναι επίσης μια πολλά υποσχόμενη αγορά φωτοβολταϊκών στο προσεχές μέλλον.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.