Η Γαλλική κυβέρνηση ενέκρινε φωτοβολταϊκά και ηλιακά θερμικά έργα με ισχύ 541 MW

 
82 prasini gi fot 330x248 Η Γαλλική κυβέρνηση ενέκρινε φωτοβολταϊκά και ηλιακά θερμικά έργα με ισχύ 541 MW

Φωτοβολταϊκά και ηλιακά θερμικά έργα με ισχύ 541 MW στη Γαλλία

Η γαλλική κυβέρνηση έχει εγκρίνει δύο συγκεντρωτικές προσφορές για μονάδες παραγωγής ηλιακής ενέργειας με συνολική ονομαστική ισχύ 541 MW. Στην πλειοψηφία των προγραμματιζόμενων έργων περιλαμβάνονται φωτοβολταϊκοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής σε σκεπές και έδαφος αλλά και δύο ηλιακά θερμικά εργοστάσια: το πρώτο με ισχύ 12 MW στην Κορσική και το δεύτερο με 9 MW στην περιφέρεια Languedoc-Roussillon.

Η πρώτη προσφορά περιλαμβάνει την κατασκευή φωτοβολταϊκών έργων παραγωγής ενέργειας σε σκεπές, με ισχύ 100 έως 250 kW το καθένα. Η κυβέρνηση έχει εγκρίνει 109 έργα με συνολική ονομαστική απόδοση των 21 MW.

Η  δεύτερη προσφορά περιλαμβάνει 103 φωτοβολταϊκούς σταθμούς εδάφους και 2 σταθμούς παραγωγής θερμικής ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας. Πρόκειται για 105 σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με συνολική δυναμικότητα 520 MW.

Η  Γαλλίδα Υπουργός Οικολογίας και Αειφόρου Ανάπτυξης Delphine Batho, σχεδιάζει περισσότερα έργα παρομοίων διαστάσεων και για τον σκοπό αυτό μαζί με τον υπουργό βιομηχανίας, Arnaud Montebourg έχουν αναθέσει σε στατιστική εταιρεία μια μελέτη για τις οικονομικές διαστάσεις της ηλιακής βιομηχανίας στη Γαλλία, προκειμένου να επιταχυνθεί η ανταγωνιστικότητα και οι ευκαιρίες για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας στις 13/09/2012 θα αποφασιστεί ποιά και πόσα νέα έργα φωτοβολταϊκών θα δρομολογηθούν.

Η γαλλική κατασκευάστρια φωτοβολταϊκών πλαισίων Heliotrop SAS (Παρίσι) ανακοίνωσε, ότι έργα με ισχύ 29 MW θα χρησιμοποιήσουν τα πάνελ της.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.