Η αμερικανική αγορά φωτοβολταϊκών αυξήθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 κατά 120%

 
8 στεγη 330x200 Η αμερικανική αγορά φωτοβολταϊκών αυξήθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 κατά 120%

ΗΠΑ, η τρίτη μεγαλύτερη αγορά φωτοβολταϊκών παγκόσμια

Σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας IMS Research, η εγκατεστημένη ισχύς των φωτοβολταϊκών στην Αμερική έφτασε στο πρώτο εξάμηνο του 2012 σχεδόν τα 1,7 GW. Έτσι η αγορά των φωτοβολταϊκών στις ΗΠΑ έχει διπλασιαστεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012. Η επέκταση με έμφαση στην Βόρεια Αμερική ήταν 1,7 GW και σύμφωνα με τη μελέτη, στο τέλος του έτους θα φθάσει σχεδόν τα 4,3 GW.

Σύμφωνα με την τελευταία τριμηνιαία έκθεση της IMS Research, οι παγκόσμιες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012, για πρώτη φορά ξεπέρασαν τα 13 γιγαβάτ. Οι αγορές της Γερμανίας και των ΗΠΑ οδήγησαν σε αυτή τη ραγδαία ανάπτυξη.

Εκτός από την Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν, σύμφωνα με τη μελέτη, κατά το τρέχον έτος με 40% το μεγαλύτερο μερίδιο της παγκόσμιας φωτοβολταϊκής ανάπτυξης. Η Ευρωπαϊκή αγορά, ωστόσο, θα μειωθεί κατά περίπου 3 GW το 2012, παρά το καλό ξεκίνημα του πρώτου τριμήνου στη Γερμανία.

Παρά την πτώση στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές της Γερμανίας και της Ιταλίας, η παγκόσμια ζήτηση θα αυξηθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Η IMS αναμένει νέο ρεκόρ εξαμήνου με 18 GW νέες εγκαταστάσεις. Στο ρεκόρ οδηγούν η Κίνα, η Ιαπωνία και η Αμερική.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.