Νέες μειωμένες τιμές κιλοβατώρας στην Γερμανία

 
64 fotovoltaika Fot 330x230 Νέες μειωμένες τιμές κιλοβατώρας στην Γερμανία

Mειωμένες τιμές κιλοβατώρας για φωτοβολταϊκά στην Γερμανία

Η Επιτροπή Διαμεσολάβησης του Bundestag και του Bundesrat έχει συναινέσει στη μείωση για τις επιδοτούμενες τιμές (feed-in-tariffs) της ηλιακής ενέργειας στη Γερμανία. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Altmaier ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

Οι επιδοτούμενες τιμές για τα ηλιακά συστήματα στη Γερμανία θα υποστηρίζονται μέχρις ότου η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των φωτοβολταϊκών φτάσει τα 52 GW. Μετά την επίτευξη του στόχου των 52 GW η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια θα πωλείται σε τιμές αγοράς. Επί του παρόντος,  είναι περίπου 28 GW συνδεδεμένα στο δίκτυο, με πρόβλεψη για 3 έως 3,5  νέα GW κάθε χρόνο.

Επιπλέον, ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε, δημιούργησε μια νέα κατηγορία για τα συστήματα στέγης των 10-40 Kw με τιμή επιδότησης 18,5 σεντ ανά κιλοβατώρα. Η μικρή κατηγορία των μέχρι 10 Kw με τιμή επιδότησης 19,5 σεντ ανα κιλοβατώρα, η μεσαία κατηγορία από 40 Kw μέχρι 1GW με τιμή επιδότησης τα 16,5 σεντ ανά κιλοβατώρα. Η μεγάλη κατηγορία από 1 έως 10 GW έχει τιμή επιδότησης τα 13,5 σεντ ανα κιλοβατώρα. Oι μικρές κατηγορίες των μέχρι 40 Kw, παρήγαγαν το 2011 το 20-25% της συνολικής ισχύος.

Περισσότερες πληροφορίες στο link: www.photon.de

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.