39 λεπτά του Ευρώ feed-in tariff για ηλεκτρική ενέργεια από φωτοβολταϊκά στην Ιαπωνία

 
11 πρασινη ενεργεια χρηματα fot 330x248 39 λεπτά του Ευρώ feed in tariff για ηλεκτρική ενέργεια από φωτοβολταϊκά στην Ιαπωνία

39 cent η επιδοτούμενη τιμή κιλοβατώρας από φωτοβολταϊκά στην Ιαπωνία

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 25/04/2012 την πρότασή της για την feed-in tariff σε 42 γιεν Ιαπωνίας (περίπου 39 λεπτά του ευρώ), για ηλιακή ενέργεια από φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, με ονομαστική ισχύ των 10 kW και πάνω.
Το σύστημα τιμολόγησης πρόκειται να ισχύσει από τον Ιούλιο του 2012.

Ο Tetsuo Kuba, Πρόεδρος της εταιρείας φωτοβολταϊκών Kyocera Corporation, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα τιμολόγια τροφοδότησης της φωτοβολταϊκής ενέργειας: “Η εισαγωγή feed-in tariff στο σύστημα τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ένα σημαντικό βήμα για την επέκταση της αγοράς φωτοβολταϊκών στην Ιαπωνία”, δήλωσε ο Kuba.
 
Στις 10/4/2012 η Kyocera υπέγραψε συμφωνία για την κατασκευή σταθμού φωτοβολταϊκής ενέργειας με ονομαστική χωρητικότητα 70 μεγαβάτ (MW) στην πόλη Καγκοσίμα (νότια Ιαπωνία) με την συνεργασία της IHI Corporation και Mizuho Corporate Bank Ltd. (και οι δύο με έδρα το Τόκιο). Η συνεργασία είναι παράλληλα ένα πείραμα για ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε μεγάλη κλίμακα.

Η SoftBank Energy Company (Τόκιο), έχει επίσης εξαγγείλει σχέδια για την κατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών σε διάφορες επαρχίες της Ιαπωνίας. Ο ιδρυτής της τράπεζας Masayoshi Son, ξεκίνησε μετά την καταστροφή του πυρηνικού αντιδραστήρα στη Φουκουσίμα, την έντονη προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.