Οι Ηνωμένες Πολιτείες και πάλι πρωτοπόρες στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

 
77 ενεργεια Fot 330χ2401 Οι Ηνωμένες Πολιτείες και πάλι πρωτοπόρες στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Οι ΗΠΑ ανέκτησαν την ηγεσία το 2011 στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Στον  παγκόσμιο αγώνα δρόμου για την πρωτιά, στις επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι ΗΠΑ ανέκτησαν την ηγεσία το 2011, αφού το 2009 και το 2010 η χώρα είχε καταλάβει τη δεύτερη θέση πίσω από την Κίνα. Παγκοσμίως, οι επενδύσεις αυξήθηκαν το 2011 σε επίπεδα ρεκόρ των 263 δισεκατομμυρίων δολαρίων (201 δισ. ευρώ).

Έτσι οι συνολικές καθαρές εισροές από τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έφτασαν τα 48 δισ. δολάρια (36,7 δισεκατομμύρια ευρώ), ποσό που αντιπροσωπεύει μιά αύξηση σε σύγκριση με το 2010 κατά 42%. Η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας ανέβηκε κατά 6,7 γιγαβάτ στην αιολική ενέργεια, και για πρώτη φορά περισσότερο από ένα γιγαβάτ στην ηλιακή ενέργεια.

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, Pew Charitable Trusts κυκλοφόρησε αυτά τα δεδομένα σε μια νέα μελέτη για τη χρηματοδότηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ομάδα των 20 βιομηχανικών και αναδυόμενων χωρών (G-20).

«Το 2011, ο τομέας της ηλιακής ενέργειας αναπτύχθηκε περισσότερο, αφού οι επενδυτές επωφελήθηκαν από τις σημαντικά χαμηλότερες τιμές των τεχνολογιών. Για παράδειγμα, τα ηλιακά πάνελ είναι σχεδόν κατά το μισό φθηνότερα σε σχέση  με μισό χρόνο νωρίτερα », δήλωσε ο Phyllis Cuttino, Διευθυντής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας των ΗΠΑ στο Pew.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.