Η θυγατρική της Solar Millenium η Solar Trust of America, κατασκευάστρια φωτοβολαταϊκών σταθμών, δήλωσε πτώχευση

 
32 conergy news 330x170 Η θυγατρική της Solar Millenium η Solar Trust of America, κατασκευάστρια φωτοβολαταϊκών σταθμών, δήλωσε πτώχευση

Η φωτοβολταϊκή βιομηχανία σε παγκόσμια κρίση με συνεχείς πρωχεύσεις

Στις 02/04/2012, η Solar Trust (Oakland, Καλιφόρνια) ανακοίνωσε ότι δεν διαθέτει το απαραίτητο ρευστό για να συνεχίσει την ανάπτυξη του έργου της και ξεκίνησε την διαδικασία πτώχευσης, σύμφωνα με το Κεφάλαιο 11 του Κώδικα των ΗΠΑ στην πολιτεία του Delaware.

Τον Δεκέμβριο του 2011, η Solar Millennium AG (Erlangen, Γερμανία), ο κύριος μέτοχος της εταιρείας, ξεκίνησε επίσης την διαδικασία πτώχευσης στη Γερμανία. Η Solar Millennium προσπάθησε να πωλήσει τις μετοχές της  Solar Trust of America στην Solarhybrid AG (Brilon, Γερμανία). Η πώληση απέτυχε και η Solarhybrid AG δήλωσε επίσης στις 20/03/2012 πτώχευση.
 
Εκτός από τα άλλα φωτοβολταϊκά έργα, ένα από τα πιό σημαντικά έργα της Solar Trust ήταν η κατασκευή του ηλιακού θερμικού σταθμού Blythe. Με ισχύ ένα γιγαβάτ (GW) ο σταθμός αξιολογούνταν ως το μεγαλύτερο ηλιακό θερμικό εργοστάσιο στον κόσμο.
Οι αρχές στην Καλιφόρνια και οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν την κατασκευή του σταθμού τον Οκτώβριο του 2011. Προς το παρόν δεν είναι βέβαιο τι πρόκειται να συμβεί με το σταθμό που βρίσκεται υπό κατασκευή.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.